Current Affairs MCQs Quiz 6th March 2018 for CSS and other Competitive Exams

Current Affairs MCQs Quiz 6th March 2018 for the preparation of FPSC , PPSC, SPSC, KPSC, BPSC and other competitive exams and interviews. Here are the today's important MCQs Quiz on International Affairs. This mcqs set will help those who are looking for international affairs MCQs. . You can also download 6th March 2018 MCQs of current affairs in PDF Format.

1.Federal Cabinet decided to allow privatization of ______ % of shares of the PIA.
(A) 40%
(B) 45%
(C) 49%
(D) None of the above.

2. Who is the Cambodian Prime Minister  ?
(A) Hun Sen
(B) Kem Sokha
(C) Um Sam An
(D) None of the above.

3. Name the capital city of Cambodia?
(A) Khmer
(B) Phnom Penh
(C) Jakarta
(D) None of the Above..

4. Jackie Chan a well known film star belong to which country?
(A) Japan
(B) South Korea
(C) USA
(D) China

5. Which Islamic Country has allowed Air India flights to use its air space to and from Israel ?
(A) Turkey
(B) Egypt
(C) Saudi Arabia
(D) All of the above.

6. Chung Eui Yong met with North Korean Prime Minister Kim Jong Un on 5th March 2018 to streamline the relations between two countries . Who is Chung Eui Yong .
(A) Prime Minister of South Korea
(B) South Korean Diplomat
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

7. How Many people killed in Russian Plane crashed in Syria on Monday 5th March?
(A) 37
(B) 38
(C) 39
(D) None of the Above.

8. Which Country distributed iodine pills among public in case of Nuclear Accident?
(A) Germany
(B) France
(C) Belgium
(D) USA.

9. Stockholm is the capital city of which Country?
(A) Norway
(B) Sweden
(C) Czech Republic
(D) All of the Above.

10. Name the ex Russian Spy critically ill after coming into  contact with a substance in UK on 6th March 2018?
(A) Sergei Skripal
(B) Yulia Skripal
(C) Alexander Litvenenko
(D) None of the Above

 

Answers to Current Affairs MCQs Quiz 6th March 2018

1. C
2. A
3. B
4. D
5. C
6. B
7. C
8. C
9. B
10.A


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment