World Current Affairs MCQs 2018 Questions with Answers

International Current Affairs MCQs covering World Important happenings and events. This MCQs set of World Current Affairs will cover International important topics held in london regarding Common Wealth Heads of Government Meeting 2018 . In this meeting the heads of 46 Common Wealth Countries participated . Meeting of the head of CWHGM held in London from 19th April 2018 to 20th April 2018 to discuss and address the shared global challenges we face and agree actions on how to create a better future for all. Here is the quiz on CHOGM 2018 meeting covering important questions with answers which will be helpful in preparation of competitive exams especially CSS , UPSC;, IAS, IBPS exams and banking exam sin India and Pakistan. Download World Current Affairs MCQs 2018  in PDF format from here.

1. Common Wealth Heads of Government Meeting CHOGM 2018 meeting held in which country?
(A) United Kingdom
(B) India
(C) Sri Lanka
(D) None of the above.

2. Current Meeting of 2018 of Common Wealth Nations held in London from 19th to 20th April 2018 is ________ meeting of CHOGM.
(A) 22
(B) 23
(C) 25
(D) None of the above.

3. Headquarter of The Common Wealth Countries is situated in which country?
(A) Malta
(B) United Kingdom
(C) Sri Lanka
(D) None of the Above..

4. How many nations heads of Common Wealth Countries participated in CHOGM 2018 out of 53 countries?
(A) 45
(B) 46
(C) 53
(D) None of the above.

5. Who is the common wealth Chair in Office?
(A) Theresa May
(B) Joseph Mascat
(C) Mahindra Rajapaksha
(D) None of the Above.

6. Who were holding the post of Chair of Common Wealth Nations before Theresa May?
(A) PM Of United Kingdom
(B) PM Of Malta
(C) PM Of Sri Lanka
(D) None of the Above..

7. Venue of the CHOGM 2018 was _________ .
(A) Lancaster House
(B) Buckingham Palace
(C) Windsor Castle
(D) All of the Above.

8. Theme of the summit of CHOGM UK 2018 was______?
(A) prosperity
(B) security
(C) Towards a Common Future
(D) None of the Above.

9. Key Points discussed in CHOGM UK 2018 were.
(A) Trade and Investment
(B) Ocean Conservation and Plastic Waste
(C) Both A & B
(D) Only B.

10. How many countries are members of Common Wealth Nations Group?
(A) 46
(B) 53
(C) 71
(D) None of the Above

11. Who is the head of Common Wealth Nations?
(A) Theresa May
(B)  Queen Elizabeth II
(C)  Prince Charles
(D) None of the Above.

12. Who will succeed to Queen Elizabeth II as the head of Common Wealth Nations.
(A)  Queen Elizabeth II
(B)  Queen Elizabeth III
(C)  Prince Charles
(D) None of the Above.

13. Main Agenda discussed in CHOGM held in UK from 19th April 2018 to 20th April 2018?
(A) prosperity, security, fairness, sustainability
(B) Only trade and Development
(C) Clean Oceans, Trade and Development
(D) None of the Above

14. 25th CHOGM was scheduled in 2017 in Vanuatu but moved to United Kingdom . The major reason of that change was due to _______.
(A) Riots in Vanuatu
(B) Cyclone in Vanuatu
(C) Both A & B
(D) None of the Above..

Answers to Current Affairs MCQs Quiz 20th April 2018

1. A
2. C
3. B
4. B
5. A
6. B
7. D
8. C
9. C
10.B
11. B
12. C
13. A
14. B


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment