Sports Current Affairs MCQs for the Month of April 2018 with Answers

Current Affairs Multiple Choice Questions MCQs on Sports for the month of April 2018. This MCQs set covers One of the important event held in sports is Common Wealth Games started on 4th April 2018 and ended on 15th April 2018 .This mcqs set on Sports Current Affairs 2018 will be helpful for the preparation of Current Affairs for UPSC Civil Service, Banking Exams, CSS , PMS, PCS, FPSC Patrol Officer and other exams & Interview. Sports Current affairs are the important part in Current Affairs paper of Competitive exams. Common Wealth Games is one of the important event and paper setter can take important questions from Sports ca held this year. Here are the today's important MCQs Questions with Answers on CWG 2018. Download Sports current affairs mcqs  for the year 2018 in PDF Format here.

1. How many players participated from India in Common Wealth Games 2018?
(A) 210
(B) 215
(C) 216
(D) None of the above.

2. How many women player participated in Common Wealth Games 2018 from India?
(A) 100
(B) 103
(C) 105
(D) None of the above.

3. In which Game India win the Most Gold Medals in Common Wealth Games 2018 ?
(A) Wrestling
(B) Hockey
(C) Shooting
(D) None of the Above..

4. In Wrestling India win how many Gold Medals in Common Wealth Games 2018 .
(A) 5
(B) 6
(C) 7
(D) None of the above.

5. How many Woman Players participated from Pakistan in Common Wealth Games 2018 ?
(A) 8
(B) 10
(C) 15
(D) None of the Above.

6. Pakistan's Rank in Common Wealth Games CWG 2018 according to the Medals Table ?
(A) 23rd
(B) 24th
(C) 25th
(D) None of the Above..

7. How many silver Medals Pakistan won Common Wealth Games 2018 ?
(A) One
(B) Two
(C) Four
(D) None of the Above.

8. How many Bronze Medals won by Pakistan's Female in Common Wealth Games 2018?
(A) 4
(B) 5
(C) 0
(D) None of the Above.

9. Talha Talib Win the Bronze Medal from Pakistan's Side . Please mention the sport in which he win that medals .
(A) Wrestling
(B) Weight Lifting
(C) Hockey
(D) None of the Above.

10. Mohammad Inam Single Gold Medal Winner from Pakistan's side in Common Wealth Games 2018 belong to which city?
(A) Lahore
(B) Gujrat
(C) Gujranwala
(D) None of the Above

11. Official Motto of Common Wealth Games 2018 was _______ .
(A) Share the dream
(B) Free World
(C) We are one
(D) None of the above.

12. Which Team is on No. 4th Position according to the Medal Table in Common Wealth Games 2018?
(A) Canada
(B) Nigeria
(C) New Zealand
(D) None of the above.

13. Common Wealth Games 2018 officially opened by whom ?
(A) Queen Elizabeth II
(B) Charles , Prince of Wales
(C) Edward, Earl of Wessex
(D) None of the Above.

14. Name the female Pakistani swimmer who represented Pakistan in Swimming in Common Wealth Games 2018?
(A) Bisma Khan
(B) Palwasha Bahir
(C) Mahoor Shahzad
(D) None of the Above

15. Please mention the number of last rank in Common Wealth Games 2018 in which including Ghanna 5 countries placed according to the Medal Table.
(A) 39
(B) 70
(C) 72
(D) None of the above.

16. Bangladesh is placed on which number in Common Wealth Games 2018 according to the Medal Table  ?
(A) 25
(B) 30
(C) 35
(D) None of the above.

17. Who is the earl of Wessex who officially closed the Common Wealth Games 2018?
(A) Prince Edward
(B) Prince Charles
(C) Both A & B
(D) None of the above.

Answers to Sports Current Affairs MCQs Quiz

1. C
2. B
3. C
4. A
5. B
6. B
7. D
8. C
9. B
10.C
11. A
12. A
13. B
14. A
15. A
16. B

17. A

People also searched for Common Wealth Sports Game 2018 Quiz, Common Wealth Games 2022, Gold Medalists, India Positions , exam point of view


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment