Current Affairs MCQs Questions 1st May 2018 with Answers for Competitive Exmas

Current Affairs Multiple Choice Questions MCQs 1st May 2018. This MCQs set covers Pakistan Affairs, Intentional Affairs and other important events held on 1st May 2018.This mcqs set on Current Affairs 2018 will be helpful for the preparation of Current Affairs for UPSC Civil Service, Banking Exams, CSS , PMS, PCS, FPSC Patrol Officer and other exams & Interview. Download 1st May 2018 current affairs mcqs in PDF Format here.

1. Who is the interior Minister ( Home Secretary) in United Kingdom?
(A) Amber Rudd
(B) Theresa May
(C) Sajid Javed
(D) None of the above.

2. Interior Minister ( Home Secretary ) to UK belong to which Country originally ?
(A) USA
(B) India
(C) Bangladesh
(D) Pakistan.

3. Sajid Javid's Interior Minister of UK father was a _______.
(A) Train Driver
(B)  Bus Driver
(C) Shopkeeper
(D) None of the Above..

4. Who appoint the Interior Minister in UK?
(A) Prime Minister
(B) Monarchy of the United Kingdom
(C) Queen of the England
(D) None of the above.

5. Punjab Food Authority stopped the Beverages Companies for not using _________ .
(A) Carbonates in Drinks
(B) the label  of energy drinks on the bottle
(C) caffeine in drinks
(D) None of the Above.

6. 1st May is celebrated internationally as _____________.
(A) Labor Protection Day
(B) Labor Day Or International Workers Day
(C) Both A & B
(D) None of the Above..

7. Name the first flight which landed on New Islamabad International Air Port ?
(A) PIA Flight PK 300
(B) Shaheen Air SA 300
(C) Serene Air SA 300
(D) None of the Above.

8. Who is the founder of Me Too Movement?
(A) Ashley Judd
(B) Tarana Burke
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

9. Mee Too Movement started by Tarana Burke is the movement  _______ .
(A) against Sexual Assault and Harrasment in the workplace
(B) for women Rights in showbiz industry
(C) for women and children rights.
(D) None of te Above.

10. Who is the finance minister of Balochistan?
(A) Sheikh Jaffar Mandokhail
(B) Mir Sarfaraz Chakar Domki
(C) Mir Aamir Rind
(D) None of the Above

 

Answers to Current Affairs MCQs Quiz 1st May 2018

1. C
2. D
3. B
4. B
5. C
6. B
7. A
8. B
9. A
10.D


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment