Current Affairs MCQs Questions 6th May 2018 with Answers for Competitive Exmas

Current Affairs Multiple Choice Questions MCQs 6th May 2018. This MCQs set covers Pakistan Affairs, Intentional Affairs specially the Organization of Islamic Cooperation OIC 45th Session Foreign Ministers Meeting held in Bangladesh , and other important events held on 6th May 2018.This mcqs set on Current Affairs 2018 will be helpful for the preparation of Current Affairs of CSS , Banking Exams, PMS, PCS, FPSC Patrol Officer and interview Preparation.

1. In which Country's History 1st Municipal elections held on 6th May 2018?
(A) Tunisia
(B) Somalia
(C) France
(D) None of the above.

2. Name the suspected attacker who attacked Interior Minister Ahsan Iqbal during Public Gathering ?
(A) Abid Hussain
(B) Khalid Hussain
(C) Abid Zaka
(D) None of the above..

3. 45th Session of OIC Council of Foreign Ministers Meeting Held in which Country?
(A) Turkey
(B) Bangladesh
(C) Saudi Arabia
(D) None of the Above..

4. How many Countries diplomats and Foreign Ministers attended the 45th Session of OIC Council Held in Dhaka Bangladesh?
(A) 50
(B) 52
(C) 53
(D) None of the above.

5. Main Agenda of the 45th Session of Foreign Ministers OIC Council was ___________.
(A) To get International support against Myanmar over Rohingya Refugees Crisis
(B)  To solve the issue of Syria
(C)  To discuss Palestine Issue
(D) All of the Above.

6. Total Member of Organization of Islamic Cooperation (OIC) are ____________?
(A) 50
(B) 56
(C) 57
(D) None of the Above..

7. 45th Session of OIC Council Meeting of the Foreign Ministers and Diplomats held from _______.
(A) 4th to 5th May 2018
(B) 5th to 6th May 2018
(C) 4th to 10th May 2018
(D) None of the Above.

8. Who is the Secretary General of OIC ?
(A) Yousef BIn Ahmed Al Othaimeen
(B) Yousuf Parvez
(C) Iyad Bin Amin Madani
(D) None of the Above.

9. Official Languages of OIC are _________.
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) None of te Above.

10. OIC Official Languages are  Arabic, English and _________
(A) Urdu
(B) Persian
(C) French
(D) None of the Above

Answers to Current Affairs MCQs Quiz 6th May 2018

1. A
2. A
3. B
4. C
5. A
6. C
7. B
8. A
9. C
10. C




Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment