Current Affairs MCQs Questions 5th May 2018 with Answers for Competitive Exmas

Current Affairs Multiple Choice Questions MCQs 5th May 2018. This MCQs set covers Current Affairs on Pakistan Affairs, Intentional Affairs, Sports and other important events held on 5th May 2018.This mcqs set on Current Affairs 2018 will be helpful for the preparation of Current Affairs of  CSS , Banking Exams, PMS, PCS, FPSC Patrol Officer and interview Preparation.

1. In which province of Pakistan 18 workers died in the result of explosion in a coal mine on 5th May 2018?
(A) Balochistan
(B) Sindh
(C) Punjab
(D) None of the above.

2. Which state is the 5th largest World Economy ?
(A) Mumbai
(B) California
(C) UAE
(D) None of the above..

3. Name the Cambodian Truly Independent Newspaper bought by Malaysian investor ?
(A) New York Tribune
(B) Express Tribune
(C) Phnom Penh Post
(D) None of the Above..

4. Who was Frederique Longuet Marxs Whose Statue was prepared by Chinese Artist Wu Weishan on his 200th Birth Anniversary ?
(A) German Philosopher
(B) Artist
(C) painter
(D) None of the above.

5. Which sports used the term " Home Run " long before Baseball ?
(A) Football
(B) Hockey
(C) Cricket
(D) None of the Above.

6. Total Member of Organization of Islamic Cooperation (OIC) are ____________?
(A) 50
(B) 56
(C) 57
(D) None of the Above..

7. Which of the following Country is still failed to get the status of Full Member state in United Nations?
(A) Palestine
(B) Iran
(C) Niger
(D) None of the Above.

8. Capital of Saudi Arabia is _______?
(A) Jeddah
(B) Madinah
(C) Riyadh
(D) None of the Above.

9. Generation Capacity of each of the Unit of Neelum Jehlum Hydropower Project is____________.
(A) 242.25
(B) 243.25
(C) 244.25
(D) None of te Above.

10. Neelum Jehlum Hydro Power Project is on which River?
(A) Indus
(B) Neelum
(C) Jehlum
(D) None of the Above

Answers to Current Affairs MCQs Quiz 5th May 2018

1. A
2. B
3. C
4. A
5. C
6. C
7. A
8. C
9. A
10. C




Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment