Current Affairs MCQs Questions 1st July 2018 with Answers for FPSC Patrol Officer Test Preparation

Current Affairs Multiple Choice Questions MCQs on General Elections Pakistan 2018. This MCQs set covers about Gwadar City one of the important seaport of Pakistan which is playing a vital role in China Pakistan Economic Corridor CPEC . Pakistan Affairs, General Elections 2018 and Important International Affairs events held on 1st  July 2018.This mcqs set on Current Affairs of 1st July 2018 will be helpful for the preparation of Current Affairs of FPSC Patrol Officer Motorway Police , FPSC Custom Inspector , CSS , Banking Exams, PMS, PCS and interview Preparation.

1. Gwadar is situated in which division of Balochistan?
(A) Quetta
(B) Kalat
(C) Makran
(D) None of the above.

2. Total Area of Gwadar District is _______ .
(A) 12,537 Sq Km
(B) 12, 637 Sq Km
(C) 12, 837 Sq Km
(D) None of the above..

3. As per new delimitation Makran contain how many National Assembly Seats?
(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) None of the Above..

4. NA-72 National Assembly seat is on _________.
(A) Gwadar-Cum-Washuk
(B) Gwadar-Cum-Lasbela
(C) Gwadar-Cum-Turbat
(D) None of the above.

5. Name the son of Ex Chief Minister of Balochistan Mir Jam Yousuf which is contesting election from NA-272 Gwadar-Cum-Lasbela?
(A) Mir Jam Ghulam Qadir
(B) Mir Jam Kamal
(C) Mir Jam Ali Khan
(D) All of the Above.

6. Mir Jamal Kamal is the President of which Political Party of Balochistan?
(A) Balochistan National Party (Awami)
(B) Pakistan Muslim League (Q)
(C) Balochistan Awami Party (BAP)
(D) None of the Above..

7. Total Population of District Gwadar  is _____.
(A) 260,514
(B) 262,514
(C) 263,514
(D) None of the Above.

8.  Election Commission of Pakistan ECP is going to print how many ballot papers for the General Elections 2018 ?
(A) 220 Million
(B) 230 Million
(C) 250 Million
(D) None of the Above.

9. Annapolis is the capital city of which US State?
(A) Maryland
(B) California
(C) Miami
(D) None of te Above.

10. Incident of Newspaper Shooting occurred in which US city ?
(A) Annapolis
(B) California
(C) Miami
(D) None of the Above

Answers to Current Affairs MCQs Quiz 1st January 2018

1. C
2. B
3. B
4. B
5. B
6. C
7. C
8. A
9. A
10. A




Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment