Current Affairs MCQs Questions 2nd July 2018 with Answers for FPSC Patrol Officer Test Preparation

Current Affairs Multiple Choice Questions MCQs 2nd July 2018. This MCQs set covers General Elections 2018, Football World Cup 2018,  Pakistan Affairs,  and Important International Affairs of  Presidential election of Mexico and other events held on 2nd July 2018.This mcqs set on Current Affairs of Pakistan and International Affairs 2nd July 2018 will be helpful for the preparation of Current Affairs of FPSC Patrol Officer Motorway Police , FPSC Custom Inspector , CSS , Banking Exams, PMS, PCS and interview Preparation.

1. How many candidates are contesting Election in General Election 2018 from all over Pakistan in National Assembly and Provincial Assembly Seats?
(A) 11,000
(B) 11,855
(C) 11,955
(D) None of the above.

2. Neymar is the footballer of which team ?
(A) Brazil
(B) Mexico
(C) France
(D) None of the above..

3. Name the Political Party of Jawad Ahmed ?
(A) PTI
(B) All Pakistan Muslim League
(C) Barabri Party
(D) None of the Above..

4. Army Chief ratified death sentences of how many terrorists on 2nd July 2018?
(A) 12
(B) 14
(C) 16
(D) None of the above.

5. Who is the caretaker Health Minister of KPK?
(A) Shoukat Ali Yousufzai
(B) Dr Muhammad Daud Khan
(C) Inayat Ullah Khan
(D) All of the Above.

6. Sindh Board of Revenue (SBR) collected how much revenue in Sales Tax ?
(A) 100.2 Billion Rupees
(B) 101 Billion Rupees
(C) 102 Billion Rupees
(D) None of the Above..

7. Who is newly elected President of Mexico?
(A) Ricardo Anaya
(B) Andres Manuel Lopez Obrador (AMLO)
(C) Jose Antonio
(D) None of the Above.

8. Name the first Woman who is elected as Mexico City Mayor?
(A) Claudia Sheinbaum
(B) Jose Ramon Amieva
(C) Marcelo Ebrard
(D) None of the Above.

9. IOM stands for ________.
(A) International Organ on Migration
(B) International Organization for Migration
(C) International Organization Memorandum
(D) None of te Above.

10. International Organization for Migration reported how many casualties of migrants this year?
(A) 900
(B) 1000
(C) 1100
(D) None of the Above

Answers to Current Affairs MCQs Quiz 2nd July 2018

1. B
2. A
3. C
4. A
5. B
6. A
7. B
8. A
9. B
10. B




Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment