Current Affairs MCQs Questions 3rd July 2018 with Answers for FPSC Patrol Officer Test Preparation

Current Affairs Multiple Choice Questions MCQs 3rd July 2018. This MCQs set covers care taker Ministers of Balochistan and Federal Government, Ex Malaysian PM arrest , Pakistan Affairs, and Important International Affairs of Thai Cave Boys and other events held on 3rd July 2018.This mcqs set on Current Affairs of Pakistan and International Affairs 3rd July 2018 will be helpful for the preparation of Current Affairs of FPSC Patrol Officer Motorway Police , FPSC Custom Inspector , CSS , Banking Exams, PMS, PCS and interview Preparation.

1. Name the Ex Malaysian Prime Minister arrested over corruption charges?
(A) Najib Razzak
(B) Mahathir Mohamad
(C) Abdullah Ahmad Badawi
(D) None of the above.

2. Who is the US Deputy Assistant Secretary at the US State Department ?
(A) John J. Sullivan
(B) Alice Wells
(C) Tom Shannon
(D) None of the above..

3. Name the highest church official get 12 Months imprisonment in Australia for abusing child ?
(A) Philip Wilson
(B) Jim Fletcher
(C) Adelaide Archibishop
(D) None of the Above..

4. Sumatara is the Island in ________ where a ferry sank down on 3rd July 2018.
(A) Malaysia
(B) Indonesia
(C) Japan
(D) None of the above.

5. Who is the Caretaker Home Minister of Balochistan?
(A) Agha Umer Bangulzai
(B) Khurrum Shahzad
(C) Inayat Ullah Khan
(D) All of the Above.

6.Who is the President of Balochistan Awami Party ?
(A) Jamal Kamal
(B) Ruqaya Hashmi
(C) Saeed Hashmi
(D) None of the Above..

7. Who is caretaker Home Minister of Punjab?
(A) Zafar Mehmood
(B) Dr. Jawad Sajid Khan
(C) Shoukat Javed
(D) None of the Above.

8. Who is the Interior Minister of Pakistan ( Interim Government) ?
(A) Dr. Shamshad Akhtar
(B) Mr. Muhammad Azam Khan
(C) Mr . Abdullah Hussain Haroon
(D) None of the Above.

9. Which Country Cave Divers Save the Thai Cave Boys ?
(A) US Navy Seals
(B) Thai Navy Seals
(C) UK Cave Divers
(D) None of te Above.

10. After How many Day Thai Cave Boys rescued from the Cave?
(A) 2 Weeks
(B) 3 Weeks
(C) 4 Days
(D) None of the Above

Answers to Current Affairs MCQs Quiz 3rd July 2018

1. A
2. A
3. A
4. B
5. A
6. A
7. C
8. B
9. C
10. A



Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment