Current Affairs MCQs Quiz 8th October 2018 with Answers for CSS & PMS preparation

Current Affairs MCQs Quiz 8th October 2018 for the preparation of CSS 2019, PMS 2018 competitive exams and interviews. Here are the today's important MCQs on World Affairs , Current Affairs of Pakistan MCQs , Sports and Pakistan Affairs . Download daily updated Current Affairs MCQs Quiz which includes international affairs, World Affairs, Pakistan Affairs for the month of October in PDF format.

1. FATF stands for ______.
(A) Financial Action Task Force
(B) Finance Action Task Force
(C) Both A & B
(D) None of the above.

2. Financial Action Task Force Headquarter is situated at_________.
(A) New York, USA
(B) London, UK
(C) Paris , France
(D) None of the above..

3. Number of Member Countries of FATF are ____.
(A) 35
(B) 36
(C) 37
(D) None of the Above..

4. FATF was formed to combat ____?
(A) Money Laundering
(B) Terrorism Financing
(C) Both A & B
(D) None of the above.

5. Pakistan is the member of FATF?
(A) Yes
(B)  No
(C) Don't Know
(D) None of the Above.

6. FATF affiliated organization Asia Pacific Group on Money Laundering arrived in Pakistan  on ____?
(A) 10 Days visit
(B) 12 Days visit
(C) 14 Days visit
(D) None of the Above..

7. Who is the President of FATF?
(A) Marshall Billingslea
(B) Sarah Sewall
(C) Don't Know
(D) None of the Above.

8. Pakistan consulate reopened in which city of Afghanistan.
(A) Qandhar
(B) Kabul
(C) Jalalabad
(D) None of the Above.

9. In Brazil Presidential Election 2018 were held on _______.
(A) 6th October 2018
(B) 7th October 2018
(C) 8th OCtober 2018
(D) None of te Above.

10. Which Party has got majority in Brazilian General Election 2018 in First Round?
(A) Workers Party
(B) Social Liberal Party
(C) Democratic Labor Party
(D) None of the Above

Answers to Current Affairs MCQs Quiz 8th October 2018

1. A
2. C
3. C
4. C
5. B
6. B
7. A
8. C
9. B
10. B

 


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment