Current Affairs MCQs Quiz 9th October 2018 with Answers for CSS & PMS preparation

Current Affairs MCQs Quiz 9th October 2018 for the preparation of CSS 2019, PMS 2018 competitive exams and interviews. Here are the today's important MCQs on Current Affairs of Pakistan MCQs  and International Affairs. Download daily updated Current Affairs MCQs Quiz which includes iWorld Affairs, Pakistan Affairs for the month of October in PDF format.

1. Name the Ballistic Missile of Pakistan which uses liquid fuel technology.
(A) Ghauri
(B) Shaheen
(C) Babar
(D) None of the above.

2. Aim of the starting Clean and Green Pakistan Campaign by PM of Pakistan is to _____.
(A) Grow Billion of trees in Pakistan
(B) Provision of Clean Drinking Water , Clean Environment and Proper sanitation
(C) Water Disposal System and Construction of Toilets at public places
(D) Both B & C.
(E) Only A

3. Range of Ghauri Missile which is capable of carrying conventional and nuclear warhead is______.
(A) 1000 KM
(B) 1200 KM
(C) 1300 KM
(D) None of the Above..

4. After taking oath by two more Ministers,  Number of  Balochistan Cabinet reached to?
(A) 12
(B) 14
(C) 16
(D) None of the above.

5. Who is the winner of Nobel Prize in Economics 2018?
(A) Willaim D. Nordhaus
(B) Paul M. Romer
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

6. Who is the Governor of State Bank of Pakistan?
(A) Tariq Bajwa
(B) Ishrat Hussain
(C) Waqar Masood Khan
(D) None of the Above..

7. Who is the President of National Bank of Pakistan?
(A) Tariq Jamali
(B) Tariq Bajwa
(C) Saeed Ahmed
(D) None of the Above.

8. Who is the chairman of Securities and Exchange Commission of Pakistan in October 2018.
(A) Tahir Mehmood
(B) Shaukat Hussain
(C) Zafar Abdullah (acting)
(D) None of the Above.

9. The magnitude of the Earthquake which hit Azad Kashmir on 5th October 2005  .
(A) 7.5
(B) 7.6
(C) 7.7
(D) None of te Above.

10. How many deaths occurred in the result of 5th October 2005 Earthquake in Azad Kashmir?
(A) 87351
(B) 88351
(C) 89351
(D) None of the Above

Answers to Current Affairs MCQs Quiz 9th October 2018

1. A
2. C
3. C
4. B
5. C
6. A
7. A
8. C
9. B
10. A

 


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment