Current Affairs MCQs Quiz 10th October 2018 with Answers for CSS & PMS preparation

Current Affairs MCQs Quiz 10th October 2018 for the preparation of CSS 2019, PMS 2018 competitive exams, fpsc one paper exams and interviews. Here are the today's important MCQs on Current Affairs of Pakistan MCQs, Regional MCQs and International Affairs. Download daily updated Current Affairs MCQs Quiz which includes World Affairs, Pakistan Affairs for the month of October in PDF format.

1. Under Prime Minister Naya Pakistan Housing Programme How many houses are going to built in 5 years period .
(A) 2 Million Houses
(B) 3 Million Houses
(C) 5 Million Houses
(D) None of the above.

2. Name the new IG Punjab Police nominated by Federal Government but later his appointment cancelled by Election Commission of Pakistan .
(A) Dr. Kaleem Imam
(B) Amjad Javed Saleemi
(C) Mohammad Tahir
(D) None of the Above.

3. India Russia signed a missile deal of how much worth during recent visit of Vladimir Putin to India in October 2018.
(A) $5.43  Billion
(B) $6.43 Billion
(C) $7.43 Billion
(D) None of the Above..

4. India is buying which missile technology from Russia in the recent deal signed with Russia October 2018.
(A) S-200
(B) S-300
(C) S-400
(D) None of the above.

5. Who is Current Director General of Rangers in Punjab?
(A) Major General Saqib Mehmood
(B) Major General Azhar Naveed Hayat Khan
(C) Major General Muhammad Saeed
(D) None of the Above.

6. Who is the Current Director General of FIA?
(A) Capt. (R) Ahmad Latif
(B) Muhammad Amlish
(C) Bashir Ahmed Memon
(D) None of the Above..

7. Who is the  Current Corps Commander of Peshawer?
(A) Lt. General Shaheen Mazhar
(B) Lt. General Waseem Ashraf
(C) Lt. General Muhammad Adnan
(D) None of the Above.

8. Who inaugurated the 2nd International PACES Sports Festival .
(A) Chief of Army Staff General Qamar Bajwa
(B)  DG ISPR Major General Asif Ghafoor
(C) Chairman Joint Chief of Staff Committee General Zubair
(D) None of the Above.

9. In the First Phase Naya Pakistan Housing Program started in how many districts of Pakistan?
(A)  5
(B)  6
(C)  7
(D) None of te Above.

10. Who is the chairman of Prime Minister's Youth Programme?
(A) Arif Alvi
(B) Usman Buzdar
(C) Usman Dar
(D) None of the Above

Answers to Current Affairs MCQs Quiz 9th October 2018

1. C
2. B
3. A
4. C
5. A
6. C
7. A
8. A
9. C
10. C

 


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment