Current Affairs MCQs Quiz 16th October 2018 with Answers for CSS & PMS preparation

Current Affairs MCQs Quiz 16th October 2018 for the preparation of FPSC, PPSC , BPSC, SPSC, KPPSC tests and competitive exams. Here are the today's important MCQs on By-Election 2018 Pakistan, Internet Voting ivoting System for Overseas Pakistanis, Turn out, Party Position etc . Download daily updated Current Affairs MCQs Quiz on 2018 for online preparation of CSS, PCS, PMS .

1. Each Vote Cast by Overseas Pakistanis through i-voting in by-election 2018 cost ______ ?
(A) Rs. 14750
(B) Rs. 15000
(C) Rs. 16000
(D) None of the above.

2. How many Overseas Pakistanis registered on internet voting software to cast their vote ?
(A) 7300
(B) 7364
(C) 7400
(D) None of the Above.

3. Out of 7364 overseas Pakistan registers voters how many caste their vote ?
(A) 6222
(B) 6230
(C) 6233
(D) None of the Above..

4. How much amount incurred on developing Internet Voting System for Overseas Pakistanis ?
(A) Rs. 95 Million Rupees
(B) Rs. 96 Million Rupees
(C) Rs. 97 Million Rupees
(D) None of the above.

5. Highest number of votes cast in which constituency by overseas Pakistanis in By-Election 2018 through internet voting?
(A) NA 243 Karachi
(B) NA 131 Lahore
(C) NA 53 Islamabad
(D) None of the Above.

6. Name and Number of the Constituency where only 1 vote was polled by overseas Pakistanis through internet voting ?
(A) PB-40 Khuzdar
(B) PB-35 Mastung
(C) PP-27 Jehlum
(D) None of the Above..

7. Name the candidate who win from PB-35 Mastung in By-Election 2018  ?
(A) Nawab Aslam Raisani
(B) Sardar Noor Ahmed
(C) Sardar Kamal Khan Bangulzai
(D) None of the Above.

8. How many seats by Pakistan Tehreek-e-Insaaf in National Assembly in  By-Election 2018?
(A) 3
(B) 4
(C) 5
(D) None of the Above.

9. How many Seats Won By PML (N) in Provincial Assembly Punjab in By-Election 2018?
(A) 4
(B) 5
(C) 6
(D) None of te Above.

10. After By-Election 2018 Pakistan Tehreek-e-Insaf total Number of seats in National Assembly reaches to ____?
(A) 145
(B) 150
(C) 155
(D) None of the Above

Answers to Current Affairs MCQs Quiz on 16th October 2018

1. B
2. B
3. C
4. A
5. A
6. B
7. A
8. B
9. C
10. C

 


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment