Vitamins Quiz Multiple Choice Questions MCQs with Answers Set 1

Vitamins Quiz Multiple Choice Questions MCQs with answers set  covers information about all Vitamins including Vitamin A, Vitamin B, Vitamin B1, Vitamin B2, B3, B6, B9, B12 , Vitamin C and Vitamin D . This vitamin quiz is quite important topic of General Science and ability and asked in all competitive examinations. Vitamins are one of the most important topic in General Knowledge. Download Vitamins Quiz MCQs  PDF.

 

1. Deficiency of Vitamin K can cause the risk of ?

(A) Night Blindness

(B) Beri Beri

(C) Color Blindness

(D) Uncontrolled Bleeding 

2.  Good Source of Vitamin K found naturally are .

(A) vegetables

(B) Beans and Soybeans

(C) Eggs, Strawberries and Meat.

(D) All of the above

3. Signs of Vitamin C Deficiency are 

(A) Fatigue

(B) Muscle Weakness

(C) Both A & B

(D) None of These

4 . Best source of Vitamin C  are .

(A) Oranges

(B) Chili Peppers 

(C) Strawberries 

(D) Pineapple

5. Deficiency of Vitamin C causes .

(A) Back Pain

(B) Night Blindness

(C) Muscle Pain

(D) Scurvy

6.  Deficiency of Vitamin A causes 

(A) Poor Eye Health

(B) Premature Skin Damage

(C) Respiratory Infection 

(D) All of the above

7. Best Source of Vitamin A is .

(A) Beef Liver

(B) Carrot 

(C) Beans

(D) None of These

8. Vitamin B helps the body in

(A) maintaining cell health

(B)  maintaining good eye sight

(C) maintaining your skin smooth

(D) none of these

9. Best Source of Vitamin B-12 are 

(A) Citrus fruits 

(B) Green Chillies 

(C) Eggs 

(D) Beans

10. Best Source of Vitamin B-6 ?

(A) Chickpeas

(B) Tuna

(C) whole grains

(D) All of the above

11. Vitamin B-1 is also called .

(A) Riboflavin

(B) Thiamin

(C) Both of the above

(D) None of These

12. Vitamin B-2 is also called

A. Riboflavin

B. Vitamin B-6

C. Vitamin B-12

D. None of These 

13. Vitamin B-9 is also called ?

A. Folic Acid

B. Citric Acid 

C. Hydrochloric Acid

D. None of The

14. Vitamin B-3 mainly helps in 

(A) Maintaining neurological benefits

(B) Maintaining eye sight 

(C) Both of the above

(D) Converts food into enegry .

15. Vitamin B-2 helps in maintaining

(A) Skin tissues

(B) Bone Health

(C) Eye Sight 

(D) None of these 

16. Good Source of Vitamin B-3 is 

(A) Chicken

(B) Lemon

(C) Beef

(D) Mutton

17. Vitamin B-3 helps in _________.

(A) Digestion

(B) reducing birth affects

(C) Both of the Above

(D) None of these

18. 

Answers to Vitamins Quiz Multiple Choice Questions Set 1

1. D

2. D

3. A

4. A

5. D

6. D

7. A

8. A

9. C

10. D

11. B

12. A

13. A

14. D

15. C

16. A

 17. A


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment