Online NTS test Preparation Intelligence Bureau GD General Knowledge MCQs

GD Intelligence Bureau posts are announced by NTS . While looking at the syllabus and past papers of NTS GD IB we have prepared Multiple Choice Questions on General Knowledge . We hope that this set of MCQs will help you in preparation of Current Affairs and General Knowledge Section in GD Intelligence Bureau NTS test. 

1. Largest Continent in the World is
(A) Europe
(B) Africa
(C) North America
(D) Asia

2. Second Largest Continent in the World is  ?
(A) Australia
(B) South America
(C) Antarctica
(D) Africa

3. Highest Point in Continent of Asia is Mount Everest , Please mention its hight __________?
(A) 8818 Meter
(B) 8828 Meter
(C) 8838 Meter
(D) 8848 Meter

4. Lowest Point in Asia is    ?
(A) Dead Sea
(B) Arabian Sea
(C) Bay of Bengal
(D) None of these

5. Russia is situated in which Continent  ?
(A) Europe 
(B) Asia 
(C) Both A & B
(D) South America

6. Who is the President of Russia ?
(A) Vladimir Putin 
B)  Dmitry Medvedev 
(C) Boris Yelstin
(D) None of These 

7. What is the Currency of Russia ?
(A) Takka
(B) Rupee
(C) Rubble 
(D) None of These

8. Canada is situated in which Continent?
(A) Europe
(B) North America
(C) South America
(D) Africa

9. Who is the Prime Minister of Canada?
(A) Justin Trudeau 
(B) Stephen Harper
(C) Paul Martin
(D) Jean Critien

10. Official Languages of Canada are ?
(A) English
(B) French
(C) Canadian
(D) Both A & B

Answers to MCQs  Test of General Knowledge for Preparation of GD Intelligence Bureau by NTS

1. D
2. D
3. D
4. A
5. C
6. A
7. C
8. B
9. A
10.D


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment