Islamic Studies MCQs Set 4

Islamic Studies MCQs for the preparation of NTS, Public Service Exams and FPSC Test . Islamic Study Quiz on Important  Battles of Islam , Islamic Calendar. This MCQs test will help in preparation of all Public Service Commissions Tests , NTS, PTS, BTS, CTS and other tests for Jobs.

1.  Battle of Badr fought in ____________.
(A) 2 AH / 624 AD
(B) 3 AH / 625 AD
(C) 4 AH / 626 AD
(D) 5 AH / 627 AD

2. There were ___________ companions with Hazrat Muhammad (P.B.U.H) in battle of Badr.
(A) 303
(B) 313
(C) 323
(D) 333

3. No of Kufars (Non Muslims Forces) in Batlle of Badr were. _________.
(A) 1000
(B) 1050
(C) 1100
(D) 10000

4.  How many Muslims Martyred in Battle of Badr ?.
(A) 7
(B) 14
(C) 21
(D) 28

5. How many Kufars  Killed in Battle of  Badr .
(A) 50
(B) 70
(C) 120
(D) 200

6. 2nd Month in Islamic Calendar is ___________.
(A) Rabi-al-Thani
(B) Rabi-al-Awwal
(C) Jamad-al-Awwal
(D) Saffar

7. Last Month of Islamic Calendar is _________.
(A) Zul-Qadah
(B) Shawwal
(C) Zul-Hijjah
(D) None of These

8. First Muazzin of Islam was _____________.
(A) Hazrat Abu Bakar Siddique (R.A)
(B) Hazrat Usman (R.A)
(C) Hazrat Hassan (R.A)
(D) Hazrat Bilal (R. A)

9.  Which Angel will blow the trumpet (Sur) at the day of Judgment?
(A) Hazrat Mika'il
(B) Hazrat Israfil
(C) Hazrat Jabra'il
(D) None

10. How many times the trumpet will be blown by Hazrat Israfil?
(A) One 
(B) Two 
(C) Three
(D) Four

Answers to MCQs Test of Islamiat Set-3 

1. A
2. B
3. A
4. B
5. B
6. D
7. C
8. D
9. B
10.B


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment