General Knowledge MCQs Set 3

General Knowledge General Science and Ability MCQS Set 3 for the Preparation public service  exams.

1. Seismometer is used to measure _______  ?
(A) earthquake Waves 
(B) volcanic erupted waves
(C) Both A & B 
(D) None of the Above

2.  Anemometer is used to measure the  _____?
(A)  air pressure 
(B)  speed of wind
(C)  Percentage of water
(D)  None of these

3. Sphygmomanometer is to measure_______?
(A) density of milk
(B) blood pressure
(C) height
(D) weight

4. Barometer is used to measure  ______?.
(A) speed of wind
(B) atmospheric pressure 
(C) altitude 
(D) None of the Above.

5.  Altimeter is used to measure _____ ?
(A) altitude of airplane
(B) sending voice messages
(C) Both of the above.
(D) None of These

6. Transponder is a device used as_______?
(A) wireless Communication Device
(B) measuring altitude of palne
(C) height
(D) None of the Above

7. Accelerometer is used to measure ______  ?
(A) speed of car
(B) proper acceleration
(C) Both of the above
(D) None of these

8. Hygrometer is used to measure   ___________.
(A) rain 
(B) water vapors in atmosphere
(C) moisture
(D) None of the Above

9. Ammeter is used to measure _____ ?
(A) Current  in Circuit
(B) voltage
(C) both of the abvoe
(D) None of these.

10. Galvanometer is a type of  ________?
(A) Ammeter
(B) Voltmeter
(C) Both of the abvoe
(D) None of these

 

Answers to MCQs General Science and Ability  Set-3

1. C
2. B
3. B
4. B
5. A
6. A
7. B
8. B
9. A
10.A



Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment