General Knowledge MCQs Set 4

General Knowledge General Science and Ability MCQS Set 4 for the Preparation civil service  exams.

1. The SI Base Unit of time is _______  ?
(A) seconds
(B) minute
(C) hour
(D) All of the Above.

2.  The SI Base Unit of Mass is _____?
(A)  gram
(B)  Milli Gram
(C)  Kilo Gram
(D)  All of the Above

3. The SI Base Unit of length is _______?
(A) meter
(B) Kilometer
(C) Both of the Above
(D) None of the Above.

4. The S.I unite of Temperature is   ______?.
(A) Celsius
(B) Kelvin
(C) Fahrenheit
(D) None of the Above.

5. The unit of force is  _____ ?
(A) newton
(B) hertz
(C) calories
(D) None of These

6. The unit of frequency is ______?
(A) Coulomb
(B) radian
(C) Hertz
(D) None of the Above

7. The Unit of Pressure is  ______  ?
(A) Ohm
(B) Stress
(C) Farad
(D) Pascal

8. The unit of electric resistance is   ___________.
(A) Ohm 
(B) volt
(C) watt
(D) None of the Above

9. The unit of electric Charge is  _____ ?
(A) volt
(B) ohm
(C) Coulomb
(D) None of the above.

10. The S.I unit of area is   ________?
(A) cubic meter
(B) square meter
(C) meter
(D) All of of the above

Answers to MCQs General Science and Ability  Set-4

1. A
2. C
3. A
4. B
5. A
6. C
7. D
8. A
9. C
10.B



Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment