Important News Agencies of countries Multiple Choice Questions MCQs

News Agencies related questions MCQs Multiple Choice Questions may be asked in civil service and competitive exams . We have prepared some important MCQs on Official News Agencies working in different countries such as USA, UK, Saudi Arabia, Pakistan, India, UAE, Afghanistan and other countries .

1. AAP is the news agency of which country ?
(A) Pakistan
(B) Australia
(C) Austria
(D) None of the above.

2. APP is the news agency of which Country?
(A) Palestine
(B) Pakistan
(C) Australia
(D) None of the Above.

3. AFP is the news agency of  ______? 
(A) France
(B) Pakistan
(C) Afghanistan
(D) None of the above.

4. AP is the news agency of _________?.
(A) Canada
(B) France
(C) USA
(D) None of the above

5. PTI is the news agency of _________?
(A) Pakistan Tehreek e Insaaf
(B) India
(C) Sri Lanka
(D) None of the above.

6.  Reuter is the news agency of which country?
(A) Britain
(B) USA
(C) Ireland
(D) Canada.

7. Reuters is the news agency of ________ ?
(A) Switzerland
(B) Ireland
(C) USA
(D) UK.

8. News Agency of Afghanistan is _________ ?.
(A) Bakhtar
(B) Aryana 
(C) Khad
(D) None of the above.

9. SPA is the news agency of which country ?
(A) UAE
(B) Saudi Arabia
(C) Qatar
(D) None of the above.

10. Which is the Official News Agency of UAE ?
(A) WAM
(B) SPA
(C) Both A& B
(D) None of the above

 

Answers to  Important News Agencies of the World MCQs 

1. B
2. B
3. A
4. C
5. B
6. A
7. D
8. A
9. B
10.A


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment