General Knowledge MCQs on Geography Set 8

General Knowledge  MCQS Set 8 for the Preparation public service  exams. This MCQs set contain information about Geography , name of the borders between different countries and Geography of India , Pakistan and China.

1. 38th Parallel line is the demarcation between _______ and _______  ?
(A) India and Pakistan
(B) USA and Mexico
(C) North Korea and South Korea
(D) None of the Above

2.  Order Neisse Line was the boundary between   _____ and ______ after Second World War?
(A)  East Germany and Poland
(B)  East Germany and West Germany
(C)  Israel and Palestine
(D)  None of these

3. Line of Actual Control is the current border dividing India and ________?
(A) Pakistan
(B) China
(C) Nepal
(D) Sri Lanka

4. Mannerheim Line is a line dividing  ______ and ___________?
(A) Russia and Afghanistan
(B) Russia and Finland
(C) Russia and China
(D) None of the Above.

5.  Length of the border between Pakistan and China is ___________ ?
(A) 585 KM
(B) 685 KM
(C) 785 KM
(D) 985 KM

6. Green Line (Israel)  refers to the 1949 Armistice border between Israel  and _________?
(A) Palestine
(B) Its Neighbors
(C) Lebanon
(D) Syria

7. Which country is situated in the west of Pakistan ?
(A) China
(B) India
(C) Afghanistan
(D) None of these

8. Which country is situated in the east of Pakistan?
(A) India
(B) Iran
(C) China
(D) None of the Above

9. Which country is situated in the South West of Pakistan ?
(A) Bahrain
(B) Iran
(C) Afghanistan
(D) None of these.

10. Total Length of the Land Borders of Pakistan with its neighbor countries is________?
(A) 6774 KM
(B) 7774 km
(C) 87774 Km
(D) None of these

 

Answers to MCQs General Knowledge  Set-8

1. C
2. A
3. B
4. B
5. A
6. B
7. C
8. A
9. B
10.A



Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment