Important Intelligence Agencies of the World Multiple Choice Questions MCQs with Answers

Intelligence Agencies related questions MCQs Multiple Choice Questions may be asked in civil service and competitive exams . We have prepared some important MCQs on top 10 Intelligence Agencies of the World such as Pakistan, India, USA, UK, France , Germany, Australia, Israel, China, Russia and other countries . Download MCQs Questions on top 10 Intelligence Agencies of the World 2017  with Answers in PDF

1. CIA is the intelligence agency of which Country ?
(A) USA
(B) UK
(C) Pakistan
(D) None of the above.

2. CIA stands for _______?
(A) Central Intelligence America
(B) Central Intelligence Agency
(C) Central American Intelligence Agency
(D) None of the Above.

3. Which is the intelligence agency of UK? 
(A) Security Service (MI 5)
(B) Secret Intelligence Service SIS (MI 6)
(C) Both A & B
(D) None of the above.

4. ISI is the intelligence agency of which country?.
(A) Pakistan
(B) Saudi Arabia
(C) UAE
(D) None of the above

5. ISI stands for _________?
(A) Inter Security Intelligence
(B) Inter Services Intelligence
(C) International Services Intelligence
(D) None of the above.

6.  Intelligence Bureau IB is the intelligence agency of which country?
(A) USA
(B) Britain
(C) Canada
(D) None of the Above.

7. FBI Stands for __________ ?
(A) Federal Bureau of Investigation 
(B) Federal Board of Investigation
(C) Both A & B
(D) None of the Above..

8. FBI is the secret agency of which country?.
(A) USA
(B) Canada
(C) Britain
(D) None of the above.

9. Who is the director of Central Intelligence Agency?
(A) Meroe Park
(B) Mike Pompeo
(C) John Brenan
(D) None of the above.

10. RAW stands for ________ ?
(A) Research and Analysis Wing
(B) Reforms and Analysis Wing
(C) Both A & B
(D) None of the above

11. Which is the Intelligence Agency of Israel?
(A) Khad
(B) Mosad
(C) CIA
(D) None of the above.

12. Current Intelligence Agency of Afghanistan is _________?
(A) National Directorate of Security
(B) Khad
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

13. Intelligence Agency of Canada is ________? 
(A) DND
(B) CIA
(C) IB
(D) None of the above.

14. Which is the Intelligence Agency of Russia ?.
(A) Intelligence Agency Russia
(B) GRU ( Main Intelligence Agency)
(C) Russian Intelligence Services
(D) None of the above

15. Which is the Secret Intelligence Agency of China?
(A) Ministry of State Security (MSS)
(B) China's Intelligence Services
(C) Both A&B
(D) None of the above.

16.  Intelligence Agency of Germany is _________?
(A) BND ( Bundesnachrichtendienst)
(B) General Director for External Security
(C) ASIS
(D) None of the Above.

17. Which is the Intelligence Agency of France?
(A) General Directorate for External Security 
(B) BND
(C) CIA
(D) None of the Above..

18. Which is the Intelligence Agency of Australia?.
(A) BASIS
(B) ASIS
(C) IB
(D) None of the above.

19. Who is the present Director General General of ISI ?
(A) Lt. General Rizwan Akhtar
(B) Maj. General Asif Ghafoor
(C) Lt. General Naveed Mukhtar
(D) None of the above.

20. Who is the present Director of FBI Federal Bureau of Investigation?
(A) Andrew Mccabe 
(B) James Comey
(C) Christopher A. Wray
(D) None of the above

Answers to  Important News Agencies of the World MCQs 

1. A
2. B
3. C
4. A
5. B
6. D
7. A
8. A
9. B
10.A
11. B
12. A
13. A
14. B
15. A
16. A
17. A
18. B
19. C
20. C


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment