First in Pakistan MCQs Questions with Answers

First in Pakistan MCQs of General knowledge . In this mcqs set you will find all the General Knowledge specially personalities First Prime Minister of Pakistan, First Speaker of National Assembly , First Governor General of Pakistan, First Chief of Army Staff, First Female Prime Minister of Pakistan and much more . You can use first in Pakistan History mcqs set for the preparation of CSS, PCS, PMS and all other competitive exams conducted by FPSC, PPSC, KPSC, SPSC , BPSC and other testing services test preparation of NTS, PTS, BTS, CTS, OTS and other . Download First in Pakistan MCQs in PDF Format.

1. Who was the First Prime Minister of Pakistan?
(A) Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah
(B) Liaqat Ali Khan
(C) Major Genera Iskandar Mirza
(D) None of the above.

2. Who was the First Governor General of Pakistan ?
(A) Liaqat Ali Khan
(B) Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah
(C) Sir Khawaja Nizamuddin
(D) All of the Above.

3. Who was the first President of Pakistan?
(A) Major General Iskander Mirza
(B) Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah
(C) Malik Ghulam Muhamamd
(D) None of the Above..

4. Who was the first Commander in Chief of Pakistan ?
(A) General Sir Frank Walter Messervery
(B) General Douglas David Gracey
(C) Field Marshal Muhammad Ayub Khan
(D) None of the above

5. Who was the first Chief Justice of the Supreme Court of Pakistan ?
(A) Justice Muhammad Munir
(B) Jusitce Muhammad Salahuddin
(C) Justice Abdul Rashid
(D) All of the above.

6. Who was the first Governor of Punjab after independence?
(A) Sir Francis Mudies
(B) Abdul Rab Nishtar
(C) I.I  Chundrigar
(D) None of the above .

7. Who was the first Governor of Balochistan?
(A) Ghaus Baksh Bizenjo
(B) Nawab Ghaus Bakhsh Raisani
(C) Lt. General Riaz Hussain
(D) None of the Above.

8. Who was the first Governor of Sindh?
(A) Mian Aminuddin
(B) Sheikh Din Muhammad
(C) Sheikh G. H. Hidayatullah
(D) None of the above.

9. Who was the first Governor of N.W. F.P (KPK now)?
(A) Sahibzada Muhammad Khurshid
(B) Qurban Ali Shah
(C) Sir Georgre Cunnhingam
(D) None of the Above.

10. Who was the first Governor of the State Bank of Pakistan?
(A) Shujjat Ali Hasni
(B) Abdul Qadir
(C) Zahid Hussain
(D) None of the Above

11. Who was the First Foreign Minister of Pakistan?
(A) Sir Muhammad Zafarullah Khan
(B) Liaqat Ali Khan
(C) Muhammad Ali Bogra
(D) None of the above.

12.Who was the first President of Pakistan Muslim League ?
(A) Chaudary Khaliquzzaman
(B) Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah
(C) Muhammad Ismail
(D) All of the Above.

13. Who was the first Chief Minister of Punjab?
(A) Nawab Iftikhar Hussain Mamdot
(B) Mian Mumtaz Daultana
(C) Feroz Khan Noon
(D) None of the Above..

14. Who was the first Chief Minister of Balochistan ?
(A) Jam Ghulam Qadir Khan
(B) Attaullah Mengal
(C) Mohammad Khan Barozai
(D) None of the above

15. Who was the first Chief Minister of Sindh?
(A) Pir Elahi Bakhsh
(B) Muhammad Ayub Khoro
(C) Yusuf Haroon
(D) All of the above.

16. Who was the first Chief Minister of N.W.F.P (KPK)?
(A) Khan Abdul Jabbar Khan
(B) Abdul Qayum Khan
(C) Sardar Abdul Rashid Khan
(D) None of the above .

17. Who was the first Commander in Chief (C in C) of Pakistan Air Force?
(A) Allan Perry Keen
(B) Richard Atcherely
(C) Asghar Khan
(D) None of the Above.

18. Who was the first Commander in Chief (C in C) of Pakistan Navy?
(A) James Wilfred Jefford
(B) Afzal Rehman Khan
(C) Haji Mohammad Siddique Chaudari
(D) None of the above.

19. Who was the first Female Prime Minister of Pakistan?
(A) Mohtarma Benazir Bhutto
(B) Fatima Jinnah
(C) Begum Wiqar un Nisa
(D) None of the Above.

20.Who was the first female Commercial pilot of Pakistan ?
(A) Shukriya Khanum
(B) Maliha Sami
(C) Both A & B
(D) None of the Above

 

Answers to questions First in Pakistan MCQs

1. B
2. B
3. A
4. A
5. C
6. A
7. C
8. C
9. C
10.C

11. A
12. B
13. A
14. B
15. B
16. B
17. A
18. A
19. A
20.A


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment