Fiscal Policy of Pakistan MCQs for FPSC Inspector Inland Revenue Test Set 1

Fiscal Policy of Pakistan MCQs for the preparation of FPSC test for Inspector Inland Revenue . This Multiple Choice Questions Quiz with Answers covers Fiscal Policy of Pakistan for the online preparation of Inspector Inland Revenue in FBR announced by Federal Public Service Commission.

Fiscal Policy of Pakistan MCQs for Preparation of FPSC Inspector

 If you want to this set of MCQs Download Fiscal Policy of Pakistan mcqs  in PDF Format here (Click Here to Download)

1. Revenue receipts in Pakistan are ?
(A) Tax Revenue
(B) Non Tax Revenue
(C) Surcharges 
(D) All of the Above
(E) None of the above.

2. Which of the following is example of direct tax?
(A) Income Tax
(B) Central Excise
(C) Both of the Above
(D) None of the above.

3. What is the share of direct taxes in Revenue Generation in Pakistan of total tax revenue ?
(A) 50%
(B) 60%
(C) 70%
(D) None of the Above..

4. How much percentage of Revenue is collected from Revenue receipts?
(A) 50% to 60% 
(B) 60% to 70%
(C) 70% to 80%
(D) None of the above.

5. What is meant by Non Tax Revenue?
(A) Income from Government Property or Enterprises
(B) Receipts from Civil Administration
(C) Both of the Above
(D) None of the Above.

6. In Revenue receipts what is meant by surcharges ?
(A) Surcharge on Natural Gas
(B) Surcharge on Petroleum products
(C) Both of the Above.
(D) None of the Above..

7. What is meant by capital receipts  ?
(A) Capital Receipts are incoming revenue that create profit
(B) Capital Receipts are incoming cashflows that create liability
(C) Both A&B
(D) None of the Above.

8. Capital Receipts include ?
(A) External Borrowing 
(B) Internal Non Bank Borrowing
(C) Both of the Above
(D) None of the Above.

9. What is meant by External Resources in Fiscal Policy of Pakistan ?
(A) Loans and Grants come from various sources
(B) Incoming cash flow that create liability
(C) additional recharge or payment
(D) None of the Above.

10. Consortium Provide aid at ?
(A) bilateral level
(B) unilateral level
(C) both A&B
(D) None of the Above

Answers to Fiscal Policy of Pakistan MCQs Quiz for preparation of FPSC Inspector Inland Revenue Test

1. D
2. A
3. C
4. B
5. B
6. C
7. B
8. C
9. A
10.A

Also Check

Inspector Inland Revenue FPSC Past Paper 

 


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment