Fiscal Policy of Pakistan MCQs Set 2

Fiscal Policy of Pakistan MCQs Set  2 for the preparation of FPSC test for Inspector Inland Revenue . This Multiple Choice Questions Quiz with Answers covers Fiscal Policy of Pakistan for the online preparation of Inspector Inland Revenue in FBR announced by Federal Public Service Commission.

Fiscal Policy of Pakistan MCQs for Preparation of FPSC Inspector

 If you want to this set of MCQs Download Fiscal Policy of Pakistan mcqs set 2 in PDF Format here (Click Here to Download)

1. Current Expenditure mainly includes general administration, community services, defence, social services, economics and   ?
(A) Grants to Azad Jammu and Kashmir
(B) Transport and Communication
(C) Power and Water
(D) All of the Above
(E) None of the above.

2. Total  Number of Heads of current expenditure of the Federal Government of Pakistan?
(A) 4
(B) 5
(C) 6
(D) None of the above.

3. What are the sources of deficit financing in Pakistan ?
(A) Printing New Currency Notes
(B) Foreign Loans, aids and Grants 
(C) Borrowing from Banks including from Central Bank
(D) All of the Above..

4. Non-Consortium sources of loans comes from which Country/Countries?
(A) Australia
(B) China 
(C) Czech Republic
(D) All of the above.

5. Consortium Multilateral aid in Pakistan Comes from ?
(A) Asian Development Bank 
(B) International Bank for Reconstruction and Development 
(C) International Fund for Agricultural Development
(D) All of the Above.

6. Sources of Consortium Bilateral Aid in Pakistan's Fiscal Policy are ?
(A) United Kingdom 
(B) United States of America
(C) Belgium 
(D) All of the Above..

7. Priority Areas in Development Expenditure are  ?
(A) Transport & Communication
(B) Power & Water
(C) Both A&B
(D) None of the Above.

8. Non Consortium sources of loans and grants are mostly ?
(A) bilateral Aid
(B) Unilateral Aid
(C) Both of the Above
(D) None of the Above.

9. Multilateral Islamic Sources of Aid are  ?
(A) OPEC Fund 
(B) IDB Loans
(C) Both A&B
(D) None of the Above.

10. Consortium Provide aid at ?
(A) bilateral level
(B) multilateral level
(C) both A&B
(D) None of the Above

Answers to Fiscal Policy of Pakistan MCQs Quiz for preparation of FPSC Inspector Inland Revenue Test

1. A
2. C
3. D
4. D
5. D
6. D
7. C
8. A
9. C
10.C

Also Check

Fiscal Policy of Pakistan MCQs set 1

Inspector Inland Revenue FPSC Past Paper 

 


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment