FPSC Patrol Officer 17th July 2018 Past Paper Batch-I Fully Solved Questions with Answers

FPSC Patrol Officer test conducted by FPSC on 17th July 2018 . The following questions were asked in today paper of Patrol Officer Motorway Police in FPSC test. PO NH & MP paper consists of English , Islamic Studies, General Science and Ability , Current Affairs and Basic Arithmetic Questions. Paper was tricky . Solved paper of Patrol Officer held on 17th July 2018.

1. WTO Stands for ___________.
(A) World Trading Organization
(B) World Trade Organization
(C) World Trade Officials
(D) None of the above.

2. Baseball is the favorite game of which country?
(A) UK
(B) USA
(C) Canada
(D) None of the Above.

3. Who was the chairman of Senate of Pakistan before Sadiq Sinjrani ?
(A) Farooq Naek
(B) Nayyar Bukhari
(C) Raza Rabbani
(D) None of the above.

4. Who is the Permanent Representative of Pakistan in the United Nations?.
(A) Aizaz Ahmed Chaudary
(B) Masood Khan
(C) Maleeha Lodhi
(D) None of the above

5. Total members of USA Senate are ?
(A) 100
(B) 110
(C) 120
(D) None of the above.

6. Football is the favorite game of which Continent?
(A) UK
(B) Brazil
(C) Russia
(D) None of the above.

7. Donald Trump was elected in which year?
(A) 2016
(B) 2017
(C) 2018
(D) None of the above.

8. Which team is the champion of the PSL 2018 3rd Edition?
(A) Peshawer Zalmi
(B) Islamabad United
(C) Lahore Qalandars
(D) None of the above.

9. Who was the guest of honor on 23rd March 2018 Parade function in Pakistan.
(A) Nepalian President
(B) Chinese President
(C) Sri Lankan President
(D) None

10. Who is the UN Secretary General?
(A) Ban Ki Moon
(B) Antonio Guterres
(C) Kofianan
(D) None of the Above

11. ICC Champion Trophy 2017 held in which country?
(A) India
(B) England
(C) Australia
(D) None of the above

12. Laws of Motion were discovered by ?
(A) Newton
(B) Einstein
(C) Noble Alfred
(D) None of the above

13. West Indies Tour of Pakistan for Three T 20 Matches held in which city Pakistan?
(A) Karachi
(B) Lahore
(C) Both A & B
(D) None of the above

14. Battle of Khyber was fought between  Muslims and __________
(A) Quraish
(B) Jews
(C) Both A & B
(D) None of the above

15. Name the Surah which start with out Bismillah?
(A) Surah e Namal
(B) Surah e Taubsa
(C) Don't Know
(D) None of the Above

16.Siha e Satta is the collection of how many books  ?
(A) 6
(B) 7
(C) 8
(D) None of the Above

17. Freezing point of Water is _______?
A) 0 'C
b) -1 'C
C)  -10 'C

D) None of the above.

18. Law of Gravity is ______ .
(A)
(B)
(C)
(D) none of the above.

19. In Punjab Wheat is reaped from ?
(A)
(B)
(C)
(D) None of the above

 

Answers to FPSC Patrol Officer Test MCQs Held on 17th July 2018

1. B
2. B
3. A
4. C
5. A
6. B
7. D
8. B
9. C
10. B
11. B
12. A
13. A
14. B
15. B
16. B
17. A
18.
19.
20.


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment