Computer Science MCQs for the preparation of Data Entry and Computer Operators

Computer Science MCQs for the preparation of NTS, Public Service Commission Exams and FPSC Test . Data Entry Operators and Computer Operator MCQs Preparation Online. 

1.  Which is Latest Version of Microsoft Office?
(A) Office 2010
(B) Office 2013
(C) Office 2016
(D) Office 2017

2. Which is the latest version of Microsoft Windows.
(A) Windows XP
(B) Windows 7
(C) Windows 8
(D) Windows 10

3. Data is the collection of  .
(A) Information
(B) raw facts
(C) data
(D) Both A & B

4.  ATM stands for__________.
(A) Automatic Transaction Machine
(B) Automated Teller Machine
(C) Automatic Teller Machine 
(D) None of these

5. CPU is the combination of two important units and these units are   _________ and __________ .
(A) Hardisk & RAM
(B) Control Unit and Arithmetic Logic Unit
(C) ALU & Memory
(D) Memory & Cache 

6.  RAM stands for ___________.
(A) Random Access Memory
(B) Real Access Memory
(C) ROM Access Memory
(D) None of These

7. ROM Stands for _________.
(A) Reading Only Memory
(B) Read Only Memory
(C) RAM Only Memory 
(D) None of These

8. Android is owned by which company.
(A) Samsung 
(B) Yahoo 
(C) Google
(D) None of These

9.  Latest Version of Android Operating System is _____________.
(A) Marshmallow
(B) Lollipop
(C) Nougat
(D) Oreo

10. Who are the founders of Google  ?
(A) Larry Page 
(B) Sergey Brin
(C) Both of the Above
(D) Only A 

Answers to MCQs Test of  Computer Science  Set-1 for Preparation of Public Service Commission Exams.

1. C
2. D
3. B
4. B
5. B
6. A
7. B
8. C
9. D
10.C


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment