Computer Science MCQs Set 2

Computer Science MCQs for the preparation of  Public Service Commission Exams. This MCQs set of Computer Science MS Word 2016 on shortcut keys will help you in preparation of public and civil service exams . NTS educators SSE (arts, Science, Computer Science) , AEO, SESE , ESE MCQs of Computer Science.

1.  In MS Word 2016 Ctrl+B key is used to _____. 
(A) to make the selected text bold
(B) to make the selected text italic
(C) Both A & B
(D) None of the above.

2. In MS Word CTRL+I Keys are used to _______.
(A) to make the selected text italic
(B) to delete the selected text
(C) to save the document
(D) Windows 10

3. The name of the first spreadsheet which  developed  was______. 
(A) 12.0
(B) 13.0
(C) 14.0
(D) 16.0.

4.  In MS Word 2016 Ctrl+U is used to__________.
(A) to make the selected text italic
(B) to make the selected text bold
(C) to underline the selected text
(D) None of these

5. Shift+Enter is used to in MS Word 2016.
(A) Insert a line break
(B) Insert a page break
(C) Insert a footer
(D) None of the above.

6.  Which shortcut keys are used in MS Word 2016 to insert a copyright symbol ?
(A) alt+ctrl+ctrl
(B) alt+shift+ctrl
(C) alt+ctrl+c
(D) None of These

7. Which keys are used to insert a page break in MS word?
(A) Ctrl+Enter
(B) Shift+Enter
(C) Alt+Enter
(D) None of These

8. Which shortcut keys are used to open a new document in MS Word 2016?
(A) ctrl+p
(B) ctrl+n
(C) ctrl+o
(D) None of These

9Which shortcut Keys are used to create a new document in MS Word 2016?
(A) ctrl+n
(B) ctrl+o
(C) Both A & B
(D) None of the above.

10. Which shortcut Keys are used to jump at the top of document in MS Word 2016 ?
(A) Shift+Home
(B) Alt+Home
(C) Ctrl+Home
(D) All of the above

11. In Microsoft Word 2016 Which key is used to Jump the cursor at the start of line. 
(A) Home
(B) End
(C) Both A & B
(D) None of the above.

12. Which Shorcut Keys are used to copy the Selected text or object?
(A) ctrl+c
(B) alt+c
(C) shift+c
(D) None of the above.

13. Which shortcut Keys are used to cut the selected text or object in MS Word 2016 ? 
(A) alt + X
(B) ctrl+x
(C) shift+x
(D) Both of the above..

14.  In MS Word 2016 ctrl+V is used to ______ .
(A) to cut the selected text
(B) to paste the copied text
(C) to cut the selected text
(D) None of these

15. Which shortcut keys are used to undo the last operation/action?
(A) ctrl+z
(B) ctrl+y
(C) ctrl+x
(D) None of the above.

16.  Which shortcut keys are used to redo the last operation/action?
(A) ctrl+y
(B) ctrl+x
(C) ctrl+z
(D) None of These

17. Which shortcut Key is used to print the document in MS Word 2016?
(A) shift+p
(B) ctrl+p
(C) alt+p
(D) None of These

18. Which shortcut key is used to jump to the bottom of the document?
(A) ctrl+end
(B) shift+end
(C) alt+end
(D) all of the above.

19Which shortcut keys are used to jump to next word in MS Word?
(A) alt+right arrow
(B) shift + right arrow
(C) ctrl+ right arrow
(D) None of the above.

20. Which shortcut keys are used to jump to the previous word in MS Excel ?
(A) ctrl+left arrow
(B) shift+ left arrow
(C) alt+left arrow
(D) None of the above. 

21.  In MS Word 2016 which shortcut key is used to Jump to the next Paragraph. 
(A) shift+down arrow
(B) alt+ down arrow
(C) ctrl+ down arrow
(D) None of the above.

22. Ctrl+ Up arrow in MS Word is used to _______.
(A) to jump to the previous paragraph
(B) to jump to the next paragraph
(C) Both A & B
(D) None of the above.

23. Which Shortcut key is used to close the MS word document in Office 2016. 
(A) ctrl +v 
(B) ctrl+w 
(C) ctrl+x
(D) None of the above.

24.  In MS Word 2016 function Key F12 is used to__________.
(A) save as
(B) save
(C) Both A & B
(D) None of these

25. in Ms Word 2016 ctrl+s shortcut keys are used to _______file.
(A) save as
(B) save
(C) Both A & B
(D) None of the above.

26.  in MS word ctrl+n is used to _______ ?
(A) open new document
(B) close document
(C) close window
(D) None of These

27. ctrl+delete  shortcut keys in MS Word 2016 are used to _____?
(A) delete one word to the right
(B) delete one word to the left
(C) Both A & B
(D) None of These

28. ctrl+Backspace shortcut Keys in MS word 2016 are used to ______.
(A) delete one word to the right
(B) delete one word to the left
(C) Both A & B
(D) None of These

29Which shortcut Keys are used to increase the font size of the selected text by one value?
(A) ctrl+shift+>
(B) ctrl+shift+<
(C) ctrl+sift+=<
(D) None of the above.

30. Which shortcut Keys are used to decrease the font size of the selected text by one value ?
(A) ctrl+shift+>
(B) ctrl+shift+<
(C) Ctrl+shift+ali
(D) All of the above

Answers to MCQs Test of  Computer Science  Set-2 .

1. A
2. A
3. B
4. C
5. A
6. C
7. A
8. C
9. A
10.C
11. A
12. A
13. B
14. B
15. A
16. A
17. B
18. A
19. C
20. A
21. C
22. A
23. B
24. A
25. B
26. A
27. A
28. B
29. A
30. B


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment