Excel MCQs Questions with Answer Computer Science Set 5

Excel MCQs Questions with Answers in PDF. This MCQs set of Computer Science on Microsoft Excel covers objective type questions important information about excel spreadsheet its history, shortcut keys and all its versions which  will be helpful  in preparation of public and civil service exams . Download MS Excel MCQs in PDF.

1.  Latest version of Microsoft Excel is_____. 
(A) 2007
(B) 2010
(C) 2015
(D) 2016.

2. Lotus 1-2-3 was  used as _______.-
(A) Word application
(B) Spreadsheet
(C) Powerpoint 
(D) None of the above.

3. First spreadsheet which was developed  ______. 
(A) Microsoft Excel
(B) Visicalc
(C) Lotus-12-3
(D) None of the above.

4.  Mircosoft Excel is which type of software ?
(A) Freeware
(B) opensource
(C) trialware
(D) None of these

5. Which is the current version of Microsoft Excel 2016  .
(A) 12.0
(B) 13.0
(C) 14.0
(D) 16.0

6.  Microsoft Excel was first released in which year ?
(A) 1986
(B) 1987
(C) 1988
(D) 1999

7. Which of the following version of Microsoft Excel was not released by Microsoft due to superstitions surrounding?
(A) 8.0
(B) 9.0
(C) 11.0
(D) 13.0

8. When you will save the file of Excel it will be saved with which extension?
(A) .xls
(B) .xlsx
(C) .xlsb
(D) All of the above.

9Excel 2008 (Version 12.0) can handle maximum number of rows ?
(A) 1,040,578
(B) 1,048,576
(C) 1,048,578
(D) None  of the above.

10. Excel 2008 (Version 12.0) can handle maximum number of columns ?
(A) 16,348
(B) 17,348
(C) 18,348
(D) All of the above

11. Which shortcut keys are used to move between two or more opened Excel files. 
(A) CTRL+TAB
(B) Shift+TAB
(C) Both A & B
(D) None of the above.

12. Which function Key is used to go to the specific cell?
(A) F4
(B) F5
(C) F6
(D) F7.

13. Which function Key is used to check the spellings in Excel Sheet ? 
(A) F7
(B) F8
(C) F9
(D) F10

14.  Which shortcut Key is used to insert the current date in the cell .
(A) Ctrl+:
(B) CTRL+ ;
(C) CTRL+Shift+;
(D) None of these

15. Which shortcut Key is used to create chart from the selected data?
(A) F9
(B) F10
(C) F11
(D) None of the above.

16.  Which shortcut Keys are used to select all contents of Excel Sheet?
(A) CTRL+A
(B) CTRL+B
(C) CTRL+C
(D) CTRL+V

17. Which shortcut Key is used to save the opened Work Sheet?
(A) CTRL+D
(B) CTRL+S
(C) SHIFT+S
(D) None of These

18. Which shortcut keys are used to undo the last action?
(A) CTRL+Z
(B) CTRL+Y
(C) Both A & B
(D) all of the above.

19Which shortcut keys are used to Bold the highlighted Selection?
(A) CTRL+A
(B) CTRL+B
(C) CTRL+C
(D) None of the above.

20. Which shortcut keys are used to underline the highlighted selection?
(A) CTRL+U
(B) CTRL+B
(C) CTRL+S
(D) None of the above. 

21.  In Excel 2016 which shortcut Keys are used to change the format of selected cells? 
(A) CTRL+100
(B) CTRL+10
(C) CTRL+1
(D) None of the above.

22. Which shortcut keys are used to insert a hyperlink in Microsoft Excel.
(A) Ctrl+T
(B) Ctrl+M
(C) Ctrl+K
(D) None of the above.

23. Which Shortcut keys are used to strikethrough highlighted selection in Excel?
(A) Ctrl+4
(B) Ctrl+5
(C) Ctrl+6
(D) None of the above.

24.  Which shortcut keys are used to create a formula for addition of the contents of above cells.
(A) Alt+=
(B) Ctrl+=
(C) Shift+=
(D) None of these

25. In Ms Excel 2016 Ctrl+Space shortcut keys are used to _______.
(A) Select Entire Row
(B) Select Entire Column
(C) Selection Entire Rows and Columns
(D) None of the above.

26.  In MS Excel 2016 Shift+Space shortcut Keys are used to _______ ?
(A) Select Entire Row
(B) Select Entire Column
(C) Both A & B
(D) None of These

27. ctrl+-  shortcut keys in MS Excel are used to _____?
(A) delete selected column
(B) delete selected row
(C) Both A & B
(D) None of These

28. Ctrl+Shift+1 shortcut Keys in excel are used to ______.
(A) format number in comma format
(B) format number in currency format
(C) format number in date format
(D) format number in time format

29Ctrl+Shift+2 Shortcut Keys in excel are used to ________?
(A) format number in percentage format
(B) format number in currency format
(C) format number in time format
(D) None of the above.

30. Which shortcut keys are used to move the cursor to cell A1 in Excel?
(A) Ctrl+Windows Key
(B) Ctrl+ end Key
(C) Ctrl+Home Key
(D) All of the above

Answers to MCQs Test of  Computer Science  Set-5 .

1. D
2. B
3. B
4. C
5. D
6. B
7. D
8. D
9. B
10.A
11. A
12. B
13. A
14. B
15. C
16. A
17. B
18. A
19. B
20. A
21. C
22. C
23. B
24. A
25. B
26. A
27. C
28. A
29. C
30. C


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment