Geography of Pakistan MCQs with Answers for FIA test preparation

Geography of Pakistan MCQs set 1 for the preparation of FIA test for Inspector and other posts.  Pakistan Studies MCQs set 1 on Pakistan Geography for the online preparation of  ASI, Sub Inspector, Assistant, UDC, LDC announced by Federal Investigation Agency.

Geography of Pakistan MCQs for FIA Jobs, FPSC and PPSC

1. Total Area of Pakistan in 2021 is  .
(A) 796,095 KM2 
(B) 881,913 KM2
(C) 796,096
(D) None of the above.

2. Total length of the coastline of Pakistan is .
(A) 1050 KM
(B) 1046 KM
(C) 1090 KM
(D) None of the above..

3. Pakistan's total length of the border with Afghanistan is ?
(A) 2671 KM
(B) 2700 KM
(C) 2800 KM
(D) 3100 KM
(E) None of the Above..

4. Pakistan's total length of the border with China is  ?
(A) 559 KM
(B) 569 KM
(C) 579 KM
(D) 589 KM
(E) None of the above.

5. Pakistan's total length of the border with India is ?
(A) 3310 KM
(B) 3325 KM
(C) 3320 KM
(D) None of the Above.

6. Pakistan ranked at which number with respect to Area ?
(A) 23
(B) 33
(C) 44
(D) None of the Above..

7. Border between Pakistan and Afghanistan is known as ?
(A) Durand Line 
(B) Parallel Line
(C) Control Line
(D) None of the Above.

8. Which of the following is the largest lake of Pakistan . 
(A) Manchar Lake
(B) Saif-ul-Muluk Lake
(C) Attabad Lake
(D) None of the Above.

9. Which Country is situated in the east of Pakistan ?
(A) India
(B) Afghanistan
(C) China
(D) None of te Above.

10. What Country is situated in the North West of Pakistan ?
(A) Afghanistan
(B) China
(C) Iran
(D) None of the Above

 

Answers to Geography of Pakistan  MCQs for FIA ASI, SI , Assistant, UDC, LDC Set 1

1. B
2. B
3. A
4. A
5. C
6. B
7. A
8. A
9. A
10. A

Also Check 

World Geography MCQs

Basic Information about Holy Quran MCQs




Rizwan Khan
Author: Rizwan Khan
Mr. Rizwan has vast Knowledge on Current Affairs and General Knowledge. He has done Master in International Relations along with B.ed and M.ed with teaching capabilities


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment