Pedagogy MCQs Online Test 1 with Answers

Pedagogy MCQs questions Online Test for the preparation of FPSC, PPSC, KPPSC and SPPSC SST , Trained Graduate Teachers TGT , Lecturers, Head Masters and Head mistress, Assistant Education Officer and other teaching Jobs . Check below Pedagogy MCQs:-

1. What is meant by performance test?
(A) Special Ability Test
(B) Online MCQs Test
(C) Written Descriptive Test
(D) None of the above.

2. Army Alpha test is known as _____?
(A) group test
(B) group study
(C) individual test
(D) None of the above..

3. Army Beta test is known as _______?
(A) individual test
(B) individual mcqs test
(C) group test
(D) None of the Above..

4. Standardized Test are commonly known as _______?
(A) Criterion referenced
(B) Norm-referenced
(C) Norm-Criterion referenced
(D) None of the above.

5.  Important characteristics of standardized test are ?
(A) reliability and Accuracy
(B) reliability and practicality
(C) Accuracy and practicality
(D) None of the Above.

6. Reliability is _______?
(A) quality of test results
(B) consistency of test results
(C) Hypothetical estimation
(D) None of the Above..

7. Best methods of the evaluation of the personality is _________?
(A) Survey Test
(B) Inventory Test
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

8. Last National Educational Policy of Pakistan was implemented in ________?
(A) 1971
(B) 2009
(C) 2017
(D) None of the Above.

9. In which year United Nations Organization Proclaimed "the right to learn" for children?
(A) 20 November 1959
(B) 20 November 1960
(C) 20 November 1961
(D) None of te Above.

10. Evidence of Validity can be related to _________ ?
(A) Construct
(B) Content
(C) Criterion
(D) All of the Above

 Also check

FPSC SST Solved Paper 12th November 2018 Batch 1 Morning

 

Answers to Pedagogy MCQs Set 1

1. A
2. C
3. A
4. B
5. A
6. B
7. B
8. C
9. C
10. D




Rizwan Khan
Author: Rizwan Khan
Mr. Rizwan has vast Knowledge on Current Affairs and General Knowledge. He has done Master in International Relations along with B.ed and M.ed with teaching capabilities


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment