Perspective of Education in Pakistan MCQs Set 1 with Answers for FPSC SST test

Perspective of Education in Pakistan MCQs set 1 for the preparation of FPSC test for SST. 476 Posts of SST were announced by FPSC in September 2018. Candidates who had applied on SST Posts has starting preparation . We have prepared MCQs sets for online preparation . Pedagogy MCQs set 1 on Perspective of Education for the online preparation of FPSC Secondary Schools Teacher SST

Pedagogy MCQs for Preparation of FPSC SST

1. According to Allama Iqbal Aim of the Education is ________?
(A) Development of  individual Personality
(B) Development of Family
(C) getting Jobs
(D) None of the above.

2. Allama Iqbal suggested which subjects should be included in the Curriculum?
(A) Religious Subjects
(B) Social Subjects
(C) History and Science
(D) All of the above..

3. Allama Iqbal given stress on which method of teaching?
(A) learning by doing
(B) learning by technology
(C) cooperative learning
(D) None of the Above..

4. System of Education in a country is based on ______?
(A) Development of Individual Personality
(B) Skill Development
(C) Ideology of a Nation
(D) None of the above.

5. Aligarh Muslim University was established in which year?
(A) 1875
(B) 1921
(C) 1935
(D) None of the Above.

6. Deoband Movement focused more on which type education?
(A) Islamic Education
(B) English System of Education
(C) Both A & B
(D) None of the Above..

7. Deoband Education System ignored what?
(A) Scientific Education
(B) Religion
(C) Philosophy
(D) None of the Above.

8. M.A.O College was established in which year?
(A) 1873
(B) 1875
(C) 1877
(D) None of the Above.

9. Scientific Society was Established by Whom?
(A) Allama Iqbal
(B) Sir Syed Ahmed Khan
(C) Moulvi Abdul Lateef Khan
(D) None of te Above.

10. Aim of the Scientific Society was to translate ____?
(A) Book of English into Urdu and Hindi
(B) Book of Urdu into English
(C) Both A & B
(D) All of the Above

Answers to Perspective of Education in Pakistan Pedagogy MCQs for FPSC SST Set 1

1. A
2. D
3. A
4. C
5. B
6. A
7. A
8. B
9. B
10. A

Also Check

SST Past Paper 2018





Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment