Curriculum Development and Assessment MCQs Set 1 with Answers for FPSC SST test

Curriculum Development MCQs set 1 for the preparation of FPSC test for SST posts. Pedagogy MCQs set 1 on Curriculum Development and Assessment for the online preparation of FPSC SST, Lecturers and Trained Graduate Teachers (TGT)

Pedagogy MCQs on Curriculum Development for Preparation of FPSC SST

1. Important Factor of Curriculum is to achieve the ?
(A) values
(B) Education
(C) Objectives
(D) None of the above.

2. What is meant by Curriculum?
(A) Course Outline
(B) Syllabus of the subject
(C) Overall activities in the institution
(D) All of the above..

3. Nature of the Curriculum is ______?
(A) Creative
(B) Critical
(C) Conservative
(D) All of the Above..

4. Who is responsible for Curriculum Planning and Development in Pakistan?
(A) Federal Education Ministry
(B) Curriculum Wing
(C) Text Book Boards
(D) None of the above.

5. What is meant by Mini culture?
(A) Classroom
(B) Education Department
(C) University
(D) None of the Above.

6. Syllabus is the part of what?
(A) Book
(B) Curriculum
(C) School
(D) None of the Above..

7. Outline of the content is ______?
(A) Syllabus
(B) Course Outline
(C) Curriculum
(D) None of the Above.

8. Scope of Curriculum includes ?
(A) All the Program of Activities
(B) All the Program of Studies
(C) All the Program of Guidance
(D) All of the Above.

9. Important Components of the curriculum ?
(A) intended outcomes
(B) manner of implementation
(C) what is taught

(D) All of the Above
(E) None of the Above.

10. Type of Curriculum?
(A) Explicit (Stated Curriculum
(B) Hidden (Unofficial Curriculum)
(C) Absent or Null (Excluded Curriculum)
(D) All of the Above

 

Answers to Educational Psychology Pedagogy MCQs for FPSC SST Set 1

1. C
2. C
3. D
4. B
5. A
6. B
7. A
8. D
9. D
10. D

Also Check

SST FPSC Solved Past Paper 2018





Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment