Curriculum Development and Assessment MCQs Set 2 with Answers for FPSC SST test

Curriculum Development MCQs set 2  for the preparation of FPSC test for Secondary School Teacher, Trained Graduate Teacher and Lecturers. Pedagogy MCQs set 2 on Curriculum Development and Assessment for the online preparation of FPSC SST, Lecturers and TGT

Pedagogy MCQs on Curriculum Development

1. Components of a curriculum  is /are  ___?
(A) Teaching Strategy
(B) Objectives
(C) Evaluation
(D) All of the Above
(E) None of the above.

2. Name the committee which is responsible for finalization Curriculum for Secondary Level?
(A) Provincial Curriculum Wing  Committee
(B) National Curriculum Committee
(C) Both A & B
(D) None of the above..

3. Number of the basic components of a Curriculum are ____?
(A) 4
(B) 12
(C) 24
(D) All of the Above..

4. How the Effectiveness of the Curriculum is determined?
(A) Objectives
(B) Evaluation
(C) Economics
(D) None of the above.

5. From the given options which one is the component of a curriculum?
(A) Design
(B) Evaluation
(C) Implementation
(D) None of the Above.

6. An Educational System depends on What to systematize and execute the process of Education?
(A) Syllabus
(B) Curriculum
(C) Course
(D) None of the Above..

7. A plan of action for preparing a curriculum is _________?
(A) Elements of Curriculum
(B) Curriculum Design
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

8. The problem being faced in Curriculum Development in Pakistan  is  ?
(A) Less no of trained teachers
(B) insufficient financial resources
(C) Lack of buildings
(D) All of the Above.

9. Major functions of all Text Book Boards in Pakistan  ?
(A) Printing Curriculum
(B) Printing Books
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

10. West Pakistan Text Book Board was established in ?
(A) July 1961
(B) July 1962
(C) July 1963
(D) All of the Above

 

Answers to Educational Psychology Pedagogy MCQs for FPSC SST Set 2

1. D
2. B
3. A
4. B
5. B
6. B
7. B
8. D
9. B
10. B




Rizwan Khan
Author: Rizwan Khan
Mr. Rizwan has vast Knowledge on Current Affairs and General Knowledge. He has done Master in International Relations along with B.ed and M.ed with teaching capabilities


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment