Presentations of Data MCQs Set 1 with Answers for FPSC Statistical Officer

Presentation of Data  MCQs set 1 for the preparation of FPSC test for Statistical Officers . 111 Posts of Statistical Officer were announced by FPSC in September 2018. Candidates who had applied on SO Posts has starting preparation . We have prepared Statics MCQs on Presentation of Data with Answers for online preparation .

Presentation of Data MCQs in Statistics for Statistical FPSC Test Preparation

1. Data can be presented in how many ways?
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) None of the above.

2. Data Can be presented by ____?
(A) Textual
(B) Tabular
(C) Graphical
(D) Both A & B
(E) A,B and C

3. A systematic representation of data in Columns and Rows is known as ?
(A) Tabular Representation
(B) Textual Representation
(C) Both A & B
(D) None of the Above..

4. There are how many parts of the statistical Table?
(A) 5
(B) 6
(C) 7
(D) None of the above.

5. Which is not considered part of Statistical Table ?
(A) Table Heading
(B) Box Head
(C) Body
(D) All are the part of Statistical Table.

6. In Statistical Table Box head is the ____?
(A) Top of the column
(B)  Bottom of the Column
(C) Top of the row
(D) None of the Above..

7. In Statistical Table Table Heading consists of ____ ?
(A) Table Number and Title
(B) main part of the table
(C) Source of the Statistics
(D) None of the Above.

8. In Statistical Table Source Note are ____?
(A) Any statement or note inserted
(B) Source of the Statistics
(C) Both A & B
(D) All of the Above.

9. In a statistical Table Stubs are found on ____?
(A) right side of the body of Table
(B) left side of the body of Table
(C) At the top row of the body of the Table
(D) None of te Above.

10. In a Statistical Table Body is the _____?
(A) main part of Table
(B) optional part of Table
(C) Both A & B
(D) All of the Above

 

Answers to Presentation of Data MCQs for FPSC Statistical Officer Set 1

1. C
2. E
3. A
4. B
5. D
6. A
7. A
8. B
9. B
10. A





Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment