PSL 2021 MCQs Quiz with Answers

PSL 2021 Current Affairs MCQs  quiz on sports. This set of MCQs includes Pakistan Super League 2021 6th Editions . PSL 2020 was played from 20th February 2021 to 24th June 2021 and in total 34 matches were played and 6 teams participated in this tournament. There were two host countries UAE and Pakistan. Final is played in Abu Dhabi

1. Current Edition of the Pakistan Super League 2021 was _____?
(A) 5
(B) 6
(C) 7
(D) None of the Above.

2. Total teams participated in PSL 2021?
(A) 5
(B) 6
(C) 7
(D) None of the Above.

3. Name the team which was the runner up  of PSL 2021?
(A) Karachi Kings
(B) Multan Sultan
(C) Peshawer Zalmi
(D) None of the Above..

4. Who is winner of PSL 2021?
(A) Multan Sultans
(B) Quetta Gladiators
(C) Lahore Qalandars
(D) None of the above

5. who was the sponsor of PSL 2021?
(A) HBL
(B) UBL
(C) Engro
(D) All of the above.

6. Who is the player of the series in PSL 2021?
(A) Sohaib Maqsood 
(B) Babar Azam 
(C) Shahnawaz Dahani
(D) None of the above.

7. Shoaib Maqsood scored how many runs in PSL 6?
(A) 420 runs
(B) 426 runs
(C) 428 runs
(D) None of the above

8. What was the format of PSL 6?
(A) Round Robins
(B) Playoffs
(C) both A&B
(D) None of the above.

9. Which player has taken most wickets in PSL 6.
(A) Shahnawaz Dahani 
(B) Faheem Ashraf
(C) Hassan Ali
(D) All of the Above.

10. Shahnawaz Dahani represented which team in PSL 2019?
(A) Multan Sultan
(B) Peshawer Zalmi
(C) Islamabad United
(D) None of the Above

11. Shahnawaz Dahani has taken how many wickets in PSL 2021?
(A) 18
(B) 20
(C) 22
(D) None of the Above.

12. Total Number of matches were played in PSL 2021?
(A) 30
(B) 32
(C) 34
(D) None of the Above..

13. Who is the owner of Multan Sultan?
(A) Alamgir Khan Tareen
(B) Ali Tareen
(C) Jahangir Tareen
(D) None of the Above..

14. Who is the owner of Quetta Gladiators?
(A) Javed Afridi
(B) Nadeem Omer
(C) Ali Naqvi
(D) None of the above

15. Prize Money set for winning team Multan Sultan in PSL 2021?
(A) 75 Million PKR
(B) 80 Million PKR
(C) 100 Million PKR
(D) None of the above.

16. Prize Money set for runner up team Pehawer Zalmi ?
(A) 30 Million PKR
(B) 40 Million PKR
(C) 50 Million PKR
(D) None of the Above

17. Prize Money set for Man of the tournament in PSL6  ?
(A) 1 Million PKR
(B) 2 Million PKR
(C) 3 Million PKR
(D) None of the Above.

18. Best Wicket keeper, batsman, and fielder each in PSL 2021 will get .
(A) 0.5 Million PKR
(B) 0.8 Million PKR
(C) 1 Million PKR
(D) None of the Above..

19. Which player made the most Runs in PSL 6?
(A) Babar Azam 
(B) Muhammad Rizwan
(C) Shoaib Maqsood
(D) None of the Above..

20. Luke Ronchi dismissed how many batsman behind the wickets?
(A) 10
(B) 11
(C) 12
(D) None of the above

22. Final match of PSL 6 played on ____?
(A) 20th June 2021
(B) 24th June 2021
(C) 26th June 2021
(D) None of the above

23. Imran Tahir was part of which team ?
(A) Peshawer Zalmi
(B) Multan Sultan
(C) Karachi Kings
(D) None of the above.

Answers to PSL 2021 MCQs

1. B
2. B
3. C
4. A
5. A
6. A
7. C
8. C
9. A
10.A
11. B
12. C
13. A
14. B
15. A
16. A
17. C
18. B
19. A
20. B
21. A
22. B
23. B


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment