Current Affairs MCQs Test 2017 with Answers Set 5

Current Affairs solved Multiple Choice Questions MCQs test on Pakistan . This test covers information about the Judiciary such as information who is  current chief justices of the supreme court and all 4 high courts. Who is Who and What is What General Knowledge solved MCQs.

1. Present Chairman of Securities and Exchange Commission of Pakistan 
(A) Zafar Hijazi
(B) Zafar Abdullah 
(C) Ishaq Dar
(D) None of These 

2. Chief Justice of Pakistan is ?
(A) Justice Mian Saqib Nisar 
(B) Justice Anwar Zaheer Jamali
(C) Justice Jawad S. Khawaj
(D) Justice  Nasir Ul Mulk

3. Who is the Chief Justice of Lahore High Court ?
(A) Justice Mansoor Ali Shah
(B) Ijaz ul Ahsan
(C) Manzoor Ahmed Malik
(D) Khawaja Imtiaz Ahmed

4. Who is the Chief Justice of Sindh High Court  ?
(A) Mr. Justice Ahmed Ali Sheikh
(B)  Mr. Justice Sajjad Ali Shah
(C) Mr. Justice Faisal Arab
(D) Mr. Justice Maqbool Baqir

5. Who is the Chief Justice of Balochistan High Court  ?
(A) Mr. Justice Mir Muhammad Noor Miskanzai
(B)  Mr. Justice Amir ul Mulk Mengal
(C) Mr. Justice Raja Fayyaz
(D) None of these

6.Who is the Chief Justice of Islamabad High Court  ?
(A) Mr. Justice Muhammad Anwar Khan Kasi
B)  Mr. Justice Iqbal Hameed ur Rehman
(C) Mr. Justice Bilal Khan
(D) Sardar Muhammad Aslam

7.Who is the Federal Ombudsman   ?
(A) Syed Tahir Shahbaz
(B) Syed Iftikhar Husssain Babar
(C) Shoaib Saddal 
(D) None of these

8. Who is the registrar of Supreme Court of Pakistan?
(A)Mr. Muhammad Ali
(B) Mr. Arbab Muhammad Arif
(C) Mr. Khalid Tipu Rana
(D) Mr. Khawaja Daud Ahmed

9. Who is the registrar of Lahore High Court?
(A) Syed Khurshid Anwer Rizvi
(B) Mr. Muhammad Nasir
(C) Mr. Sohail Nasir
(D)None of These

10. Who is the registrar of Peshawer High Court?
A) Mr. Ishtiaq Ahmed
(B) Mr. Muhammad Houmayun Khan
(C) Mr. Muhammad Ayoub Khan
(D) Mr. Muhammad Salim Khan

11. Who is the Chief Justice of Federal Shariat Court?
A) Mr. Justice Riaz Ahmed Khan
(B) Mr. Justice Fida Muhammad Khan
(C) Mr. Justice Agha Rafiq Ahmed Khan
(D) Mr. Justice Najam Ul Hassan

Answers to MCQs  Test of Current Affairs Set 5

1. B
2. A
3. A
4. A
5. A
6. A
7. A
8. B
9. A
10.D
11. D


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment