NTS test Preparation Intelligence Bureau GD Current Affairs MCQs

GD Intelligence Bureau Test Preparation Current Affairs . Current Affairs is one of the important section of any test . If we look at the past papers of NTS and FPSC we will see that current affairs questions are asked in each paper for all the tests for Jobs. We have started creating the Latest MCQs of all the happenings in politics, sports, events , technology etc. We have already shared MCQs sets of Current Affairs with you people for the preparation of GD Intelligence Bureau Test of NTS. We hope that these MCQs will be helpful in your upcoming tests of NTS. Today we are brining you the new sets of MCQs especially for GD IB test. This MCQs quiz will cover International Organization Shanghai Cooperation Organization SCO. 

1. Pakistan and India are working in Shanghai Cooperation Organizations as 
(A) Observer States 
(B) Full Members 
(C) Dialogue Partners
(D) Guest Attendances.

2. After the inclusion of Pakistan and India in SCO total members of Shanghai Cooperation Organization becomes ?
(A) 6 
(B) 7
(C) 8
(D) 9

3. Last Summit  of Shanghai Cooperation Organization was held on __________?
(A) 8 to 9 June 2017
(B) 15-17 June 2017
(C) 20-21 June 2017
(D) 28-29 June 2017

4. Last Summit of SCO held on 8 to 9 June in which City   ?
(A) Ufa (Russia)
(B) Beijing 
(C) Astana (Kazakhstan)
(D) Tashkent (Uzbekistan)

5. Head Quarter of SCO is situated at  ?
(A) Kazakhstan (Astana)
(B) China (Beijing)
(C) Russia (UFA)
(D) None of these

6.Who is the Secretary General of SCO ?
(A) Rashid Alimov
B)  Antonio Guterres
(C) Aminah J. Muhammad
(D) None of These 

7. Afghanistan is working as _____________ state in Shanghai Cooperation Organization  ?
(A) Member State
(B) Observer State 
(C) Guest State 
(D) Dialogue Partners

8. Shanghai Cooperation Organization was formed on ___________?
(A) 15 June 2001
(B) 25 June 2002
(C) 5 June 2003
(D) 15 July 2001

9. SCO is which type of organization?
(A) Mutual Security
(B) Economic Organization
(C) Political Organization
(D) All of the Above.

10. Which Organization is working as Guest Attendances in SCO?
(A) NATO
(B) European Union
(C) United Nations
(D) SAARC

Answers to MCQs  Test of Current Affairs for Preparation of GD Intelligence Bureau by NTS

1. B
2. C
3. A
4. C
5. B
6. A
7. B
8. A
9. D
10.C


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment