NTS test Preparation Intelligence Bureau GD Current Affairs MCQs Set 2

Current Affairs MCQs for the preparation of NTS and FPSC exams

1. Who is the US Ambassador to Pakistan ?
(A) Richard G. Olson
(B) Cameron Munter 
(C) Anne. W. Pettersen
(D) David Hale.

2. Who is the Chinese Ambassador to Pakistan ?
(A) Liu Jian 
(B) Luo Zhaohui
(C) Sun Weidong
(D) None of These

3. Who is Indian High Commissioner to Pakistan?
(A) TCA Raghawan
(B) Sharat Sabharwal
(C) Gautam Babmawale
(D) Satyabarata Pal

4. Who is Pakistan's High Commissioner to India  ?
(A) Sohail Mahmood
(B) Abdul Basit 
(C) Aizaz Ahmed Chaudary 
(D) Tashkent (Uzbekistan)

5.  Who is the Pakistan ambassador to United States of America USA ?
(A) Jalil Abbas Jilani
(B) Sherry Rehman
(C) Aizaz Ahmed Chaudary
(D) Hussain Haqqani

6. Who is the present Governor of the State Bank of Pakistan ?
(A) Ashraf Mahmooed Wathra 
(B) Yaseen Anwar
(C) Tariq Bajwa
(D) Shahid Hafeez Kardar

7. Who is the current Director General of FIA ?
(A) Bashir Ahmed
(B) Shahid Hayat 
(C) Muhammad Amlish 
(D) None of These

8. Who is the editor of Dawn Daily Newspaper?
(A) Zafar Abbas
(B) Mir Shakil Ur Rehamn
(C) Imtiaz Shahid 
(D) Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah

9. According to 2017 Provisional Census Report total population of Pakistan is   ?
(A) 207,774,520
(B) 207,784,520
(C) 207,794,520
(D) None of the Above.

10. According to the Census Report of 2017 which is the most thickly populated city of Pakistan?
(A) Lahore
(B) Karachi
(C) Peshawer
(D) Quetta

11. According to the Census Report of 2017 which is the most thickly populated city  at No.10 in Pakistan?
(A) Lahore
(B) Karachi
(C) Peshawer
(D) Quetta

Answers to MCQs  Test of Current Affairs for Preparation of GD Intelligence Bureau by NTS

1. D
2. C
3. C
4. C
5. C
6. C
7. A
8. A
9. A
10.B
11. D


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment