NTS test Preparation Intelligence Bureau GD Current Affairs MCQs Set 3

Current Affairs MCQs for the preparation of NTS and FPSC Tests. 

1. The Census held in 2017 is the _______________ census of Pakistan ?
(A) 3rd
(B) 4th
(C) 5th
(D) 6th

2. First thickly populated city of Pakistan after Census 2017 is  ?
(A) Lahore
(B) Karachi
(C) Faisalabad
(D) Islamabad

3. Second Thickly Populated City of Pakistan after Census 2017 is?
(A) Rawalpindi
(B) Islamabad
(C) Lahore
(D) Quetta

4. Third Thickly Populated City of Pakistan after the preliminary results of Census 2017 is  ?
(A) Multan
(B) Sialkot
(C) Gujranwala
(D) Faisalabad

5.  Fourth Thickly Populated City of Pakistan after the Census 2017 is ?
(A) Quetta
(B) Rawalpindi
(C) Islamabad
(D) Lahore

6. Total Population of Males after Census 2017 in Pakistan is ?
(A) 106,449, 322
(B) 107,449,322
(C) 108,4449,322
(D) None of These

7. Total Population of Females after Census 2017 in Pakistan is  ?
(A) 101,314,780
(B) 102,314,780
(C) 103,314,780
(D) 104,314,780

8. Total Population of Trans genders after Census 2017 in Pakistan is?
(A) 10,418
(B) 11,418
(C) 12,418 
(D) 13,418

9. According to 2017 Provisional Census Report total population of Pakistan is   ?
(A) 206,774,520
(B) 207,784,520
(C) 207,794,520
(D) 207,774,520

10. Total House Holds mentioned in the preliminary Census Report in Pakistan  are ____________?
(A) 32,205,110
(B) 32,000,000
(C) 32,205,111
(D) 32,207,111

 Test of Current Affairs for Preparation of GD Intelligence Bureau by NTS

1. D
2. B
3. C
4. D
5. B
6. A
7. A
8. A
9. D
10.C


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment