NTS Test Preparation IB GD Current Affairs MCQs Set 4

Current Affairs MCQs for the preparation of all NTS Tests . For GD IB Jobs and FPSC jobs  General Knowledge and current affairs notes. 

1. Total Area of Balochistan is ___________.
(A) 347,100 KM2
(B) 347,120 KM2
(C) 347,170 KM2
(D) 347,190 KM2

2. Total Seats in Balochistan Assembly are ___________  ?
(A) 60
(B) 65
(C) 70
(D) 70

3. In 1958 Pakistan purchased Gwadar from which country at 55 billion Rupees. 
(A) Oman 
(B) Iran
(C) UAE
(D) None of These

4.  Capital of Oman is ?
(A) Muscat
(B) Oman 
(C) Tehran
(D) None of These

5.  Total Seats in National Assembly are _________ .
(A) 340
(B) 342
(C) 345
(D) 350

6. How many seats are vacant in National Assembly till date ??
(A) 0
(B) 1
(C) 2
(D) 3

7. Total seats in National Assembly reserved for Punjab province are ?
(A) 173
(B) 183
(C) 193
(D) 203

8. Total seats reserved for Woman in National Assembly are ?
(A) 60
(B) 65
(C) 70
(D) 75

9. Total Seats reserved for Balochistan Province in National Assembly are ___________.
(A) 7
(B) 17
(C) 27
(D) 37

10. Total Seats reserved for Federal Capital in National Assembly are  ____________.
(A) 2
(B) 4
(C) 6
(D) 8

 

Answers to MCQs Test of Current Affairs Set-4 for Preparation of GD Intelligence Bureau by NTS

1. D
2. B
3. A
4. A
5. B
6. C
7. B
8. A
9. B
10.A


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment