NTS Test Preparation GD IB Pakistan Affairs MCQs Set 5

Pakistan Affairs MCQs for the preparation of all NTS Tests . 

1.  Which is the National Mosque of Pakistan ?
(A) Badshahi Mosque
(B) Faisal Mosque
(C) Grand Jamia Mosque
(D) None of These

2. Which is National Flower of Pakistan i  ?
(A) Rose
(B) Jasmine
(C) 9 O Clock
(D) None of These

3. National Bird of Pakistan is __________.
(A) Parrot
(B) Pigeon
(C) Chukar Partridge
(D) Sparrow

4.  National Tree of Pakistan is __________.
(A) Deodar
(B) Snober
(C) Neem
(D) None of These

5.  National Animal of Pakistan is  _________ .
(A) Cheetah
(B) Lion
(C) Goat
(D) Markhor

6. Which is the national game of Pakistan?
(A) Cricket
(B) Hockey
(C) Badminton
(D) Squash

7. Who is the Governor of Punjab, Pakistan ?
(A) Mohammad Sarwar
(B) Makhdoom Syed Ahmed Mahmood
(C) Muhammad Rafique Rajwana
(D) Latif Khosa

8. Who is the Governor of Sindh?
(A) Mohammad Zubair
(B) Agha Siraj Durrani
(C) Justice (R) Saeed Uzzaman Siddiqui
(D) Muhammad Mian Soomro

9. Who is the Governor of Balochistan.
(A) Nawab Zulfiqar Magsi
(B) Muhammad Khan Achakzai
(C) Owais Ahmed Ghani
(D) Amir ul Mulk Mengal

10. Who is the governor of Khyber Pakhtoonkhwa.
(A) Mehtab Ahmed Khan Abbasi
(B) Iqbal Zaffar Jhagra
(C) Shaukat Ullah Khan
(D) Syed Masood Kausar

 

Answers to MCQs Test of Pakistan Affairs Set-5 for Preparation of GD Intelligence Bureau by NTS

1. B
2. B
3. C
4. A
5. D
6. B
7. C
8. A
9. B
10.B


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment