Current Affairs MCQs Set 13 for CSS, NTS and PMS Exams

Current Affairs MCQS Set 13 for the Preparation of all public service commissionexams, NTS, PPSC, FPSC, BPSC, SPSC and other exams all over the World. 

1. Tarbela Dam is situated in ______
(A) Punjab
(B) Khyber Pakhtoonkhawa
(C) Both of the above
(D) None of these

2.  Tarbela Dam Started functioning in_____ ?
(A) 1976
(B) 1977
(C) 1978
(D) 1979

3. Total Capacity of Generating Electricity of Tarbela Dam is ?
(A) 3478 MW
(B) 4888 MW
(C) 5000 MW
(D) None of these

4. Government intends to increase power generating capacity of Tarbela Dam by ________ Mega watt with 5th Extension?.
(A) 1310 MW
(B) 1410 MW
(C) 1510 MW
(D) 1610 MW

5. Diamer Bhasha Dam is situated in which area ?
(A) Khyber Pakhtoon khawa
(B) Gilgit Baltistan
(C) Both of the Above
(D) None of These

6. Generating Capacity of Diamer Bhasha Dam will be________ ?
(A) 3450 MW
(B) 4000 MW
(C) 4500 MW
(D) 5000 MW

7. How many Turbines are going to be installed on Bhasha Dam of 375 MW each ?
(A) 9
(B) 10
(C) 11
(D) 12

8. Prize Money of US Open Tennis Tournament is  ___________.
(A) 40.4 Million US Dollars
(B) 50.4 Million US Dollars
(C) 60. 4 Million US Dollars
(D) None of These

9. Who is the champion of Womens Single in US Open 2017 Tennis Tournament ?
(A) Martina Hingis
(B) Chan Yung Jan
(C) Sloane Stephens
(D) None of these

10. The name of the Constitutional and Legislative Body at Federal Level in Germany is________?
(A) National Assembly 
(B) Senate
(C) Bundestag
(D) None of these

 

Answers to MCQs Current Affairs Set-13

1. B
2. A
3. A
4. B
5. B
6. C
7. D
8. B
9. C
10.C



Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment