Current Affairs MCQs Quiz 18th November 2017

Current Affairs MCQs Quiz 18th November 2017 for the preparation of civil service ( CSS, PMS, UPPSC) and competitive exams. Here are the today's important MCQs.

1. United Nations Conference on Climate Change 23rd edition  held in which country?
(A) United States of America, New York
(B) France , Paris
(C) Bonn, Germany
(D) None of the above.

2.  23rd Edition of United Conference on Climate Change held in Bonn held from _____  ?
(A) 6th November to 17th November 2017
(B) 6th November to 18th November 2017
(C) 5th November to 18th November 2017
(D) None of These

3. COP 23 with reference to BONN conference on Climate change stands for ____? 
(A) 23rd Session of  Conference of the Parties
(B) 23rd Confederation of the Parties
(C) 23rd  Conference of the paris 
(D) None of the above.

4. Capital of Germany is _____ ?.
(A) Bonn
(B) Berlin
(C) Both A & B
(D) None of the above.

5. Ara San Juan is a _______ (Hint: Argentina News)?
(A) ship
(B) submarine
(C) fighter jet
(D) None of the above.

6. Who is the President of Zimbabwe?
(A) Robert Mugabe
(B) Cannan Banan
(C) Emmersen Manangagw
(D) None of the above.

7. Which is the present ruling party in Zimbabwe?
(A) Zanu
(B) Zanu-PF
(C) Both A & B
(D) None of the above.

8. Currency of Zimbabwe is ________   ?.
(A) United States Dollar
(B) African Rand 
(C) Euro 
(D) All of the Above.

9. Name the Forbes Editor in Chief murdered in Russia in 2004 ?
(A) Paul Khlebnikov
(B) Adam Paul
(C) Paul
(D) None of the above.

10. There are how many official languages which are spoken in Zimbabwe ?
(A) 1
(B) 2
(C) 5
(D) 16. 

 

Answers to  Current Affairs MCQs 18th November 2017

1. C
2. A
3. A
4. B
5. B
6. A
7. B
8. D
9. A
10.D


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment