Current Affairs MCQs Quiz 19th November 2017

Current Affairs MCQs Quiz 19th November 2017 for the preparation of civil service ( CSS, PMS, UPPSC) & competitive exams and interviews (viva). Here are the today's important MCQs.

1. Arab League Foreign Minister meeting held on 19th November 2017 in which country?
(A) Saudi Arabia, Jeddah
(B) Egypt , Cairo
(C) UAE, Abu Dhabi
(D) None of the above.

2.  Total member of Arab League are _____ ?
(A) 20
(B) 21
(C) 22
(D) 23

3. Headquarter of Arab League is situated in which country ? 
(A) Jeddah, Saudi Arabia
(B) Cairo, Egypt
(C) Libya , Tripoli
(D) None of the above.

4. Which one of the following Country is a observer state of Arab League?.
(A) Pakistan
(B) USA
(C) India
(D) UK

5. Door of hope is situated in which country ( Hint: A couple married on this door on 18th of November 2017) ?
(A) US-Mexico Border
(B) US-Canada Border
(C) Pak-India Border
(D) None of the above.

6. Which Arab League country has not attended the Arab League Conference held on 19th November 2017 ?
(A) Oman
(B) Kuwait
(C) Lebanon
(D) None of the above.

7. Who is the Prime Minister of Lebanon?
(A) Saad Hariri
(B) Tamaam Salam
(C) Najib Mikati
(D) None of the above.

8. Who is the Secretary General of Hizbollah ?.
(A) Ali Akbar 
(B) Muhammad Hussain Fadlallah
(C) Hassan Nasrallah 
(D) All of the Above.

9. Olympic Champion Gillian Rolton died at the age of 61 on Sunday belong to which country ?
(A) Austria
(B) Australia
(C) New Zealand
(D) None of the above.

10. 19th November is celebrated as International Day on _______. 
(A) International Fathers' day
(B) International Mother day
(C) International Men's day
(D) None of the above.. 

 

Answers to  Current Affairs MCQs 19th November 2017

1. B
2. C
3. B
4. C
5. A
6. C
7. A
8. C
9. B
10.C


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment