Current Affairs MCQs 24th November 2017

Current Affairs MCQs Quiz 24th November 2017 for the preparation of civil service ( CSS, PMS, UPPSC) & competitive exams and interviews (viva). Here are the today's important MCQs.

1. Who has taken oath as The President of Zimbabwe?
(A) Emmerson Manangagwa
(B) Robert Mugabe
(C) UAE, Abu Dhabi
(D) None of the above.

2.  Robert Mugabe ruled the Zimbabwe for how many years ?
(A) 30
(B) 35
(C) 37
(D) None of the Above.

3. Name the Organization Which is representing the opposition in Syria against Bashar ul Assad? 
(A) National Coalition for Syrian Revolutionary and Opposition Forces
(B) Syrian Opposition Organization
(C) Both A & B
(D) None of the above.

4. In Which province of Egypt mosque attacked by the terrorists and in the result 235 people martyred on 24th November 2017?.
(A) Cairo
(B) Sinai
(C) El-Arish
(D) None of the above.

5. Name the Senior Police Officer who was martyred on 24th November 2017 in Peshawer ?
(A) Hamid Shakeel
(B) Ashraf Noor
(C) Habib Ullah
(D) None of the above.

6. Elimination of violence against women's international day 2017 is celebrated on ?
(A) 23rd November
(B) 24th November
(C) 25th November
(D) None of the above.

7. Who is the President of Egypt?
(A) Hosni Mobarak
(B) Mohamed Morsi 
(C) Abdel Fattah el Sisi
(D) None of the above.

8. IAEA stands for _____ ?.
(A) International Atomic Energy Agency
(B) International Atomic Energy Association
(C) International Atom Energy Association
(D) All of the Above.

9. IAEA Headquarter is situated at ______?
(A) New York
(B) Paris
(C) Vienna
(D) None of the above.

10. How many Indians are awarded with the United Nations Environment Programme (UNEP) including ex Union Environment Minister Anil Madhav Dave.?
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4 

 

Answers to  Current Affairs MCQs 24th November 2017

1. A
2. C
3. A
4. B
5. B
6. C
7. C
8. A
9. C
10.D


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment