Current Affairs MCQs on Sports November 2017 with Answers Set 5

Current Affairs Multiple Choice Questions MCQs on Sports . This Latest MCQs set on sports of November 2017 covers questions and answers  visit of New Zealand  cricket team in India , FIFA U-17 World Cup 2017 played in India,  Important Information about the dimension of cricket pitch and football pitch and Davis Cup 2017  . 

1. According to the international stands of FIFA Length of the pitch of football ground ranges from ___ yards to _____ yards?
(A) 90 yards to 120 yards
(B) 100 yards to 130 yards
(C) 110 yards to 140 yards
(D) 120 yards to 150 yards

2.  Width of the football ground pitch internationally should not be less than _______yards and and not more than _____yards?
(A) 50, 100 (yards)
(B) 60, 110 (yards)
(C) 70, 120 (yards)
(D) 80, 130 (yards )

3. Recommended size of the goal of football pitch is _______  feet high and _____ yards wide .
(A) 10 feet, 10 yards
(B) 15 feet, 15 yards
(C) 18 feet , 18 yards
(D) 8 feet , 8 yards

4. Which of the following player has made World Record of fastest 9000 runs ?.
(A) Sachin Tendulkar
(B) Ganguly 
(C) Virat Kohli
(D) AB De Villiers.

5. Who was the winner of the One Day International Series played between India and New Zealand in November 2017?
(A) New Zealand
(B) India
(C) Don't Know
(D) None of the above.

6. Who was the player of the series in  ODI series played between India and New Zealand in November 2017?
(A) Virat Kholi
(B) Tom Latham
(C) Colin Munro
(D) None of the above.

7. International standard for the pitch of cricket ground  is set to _______yards in length and _____ feet in width?
(A) 20 yards, 10 feet
(B) 22 yards, 10 feet
(C) 24 yards, 10 feet
(D) None of the above.

8. Batting Crease is marked at how much distance from the stumps at both ends?
(A) 1 meter
(B) 1.20 meter
(C) 1.22 meter
(D) 1.33 meter

9. Who was the winner of T-20 International Series played in India between India and New Zealand in November 2017?
(A) India
(B) New Zealand
(C) Both India and New Zealanad
(D) None of the above.

10. Who was the player of the series in T-20  International series played in November 2017 between India and New Zealand?
(A) Virat Kohli
(B) Colin Munro
(C) Jusprit Bumrah
(D) None of the Above. 

11.Who is the current champion of FIFA U 17 World Cup?
(A) England
(B) Spain
(C) Brazil
(D) India

12. FIFA U-17 World Cup was played in which country in 2017?
(A)  Spain
(B)  Brazil
(C)  England
(D)  India

13.  Which team was the runner up team in FIFA U-17 World Cup of 2017?
(A) Spain
(B) Argentina
(C) Saudi Arabia
(D) India

14. Which team win the tennis tournament 10th Davis Cup Title of 2017.
(A) Spain
(B) France 
(C) Belgium
(D) None of the above.

15. Which team was runner up in 10th Davis Cup Title of 2017 ?
(A) Belgium
(B) Argentina
(C) France
(D) None of the above.

 

Answers to  Sports MCQs Set-5

1. B
2. A
3. D
4. C
5. B
6. A
7. B
8. C
9. A
10. C
11. A
12. D
13. A
14. B
15. A


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment