Current Affairs MCQs 26th November 2017

Current Affairs MCQs Quiz 26th November 2017 for the preparation of civil service ( CSS, PMS, UPPSC) & competitive exams and interviews (viva). Here are the today's important MCQs. Download Current Affairs MCQs for the month of November in PDF.

1. Which city is known as the India's Miami?
(A) Karachi
(B) New Delhi
(C) Mumbai
(D) Lahore .

2. Mount Agung Volcano is situated in which country ?
(A) Indonesia
(B) Malaysia
(C) Bali
(D) None of the Above.

3. A deal is signed to facilitate the transit of goods between Iran, Turkey and ________? 
(A) Saudi Arabia
(B) Qatar
(C) UAE
(D) None of the above.

4. Which Israeli Minister Quits over work on Sabbath Row?.
(A) Benjamin Netanyahu
(B) Yakoov Litzman
(C) Netanyahu
(D) None of the above

5. What is meant by Sabbath ?
(A) to work on specific day of the week
(B) not to work on the specific day of the week
(C) Both A & B
(D) None of the above.

6.  First meeting of the Defence Ministers of the Islamic Military Counter Terrorism Coalition (IMCTC) Saudi Alliance held on _______  ?
(A) 26th November 2017
(B) 27th November 2017
(C) 28th November 2017
(D) 29th November 2017

7. Name the member country which did not attended the Saudi Led Islamic Military Alliance IMCTC First Meeting ?
(A) Iran
(B) Lebanon
(C) Qatar
(D) None of the above.

8. Total members of the Islamic Military Counter Terrorism Coalition are _______?.
(A) 38
(B) 39
(C) 40
(D) 41.

9. Who is the Federal Minister of National Health Services Regulation Coordination of Pakistan?
(A) Ayub Sheikh
(B) Saira Afzal Tarrar
(C) Awais Leghari
(D) None of the above.

10. Pakistan and _______ have agreed to enhance cooperation in health sectors  in recent visit of the Minister of National Health Services.?
(A) Iran
(B) Saudi Arabia
(C) UAE
(D) None of the above

 

Answers to  Current Affairs MCQs 26th November 2017

1. C
2. A
3. B
4. B
5. B
6. A
7. C
8. D
9. B
10.A


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment