Current Affairs MCQs Quiz 7th March 2018 for CSS and other Competitive Exams

Current Affairs MCQs Quiz 7th March 2018 for the preparation of FPSC Current Affairs for CSS , PMS and other exams & Interview. Here are the today's important MCQs Quiz on International Affairs. International Affairs MCQs set . You can also download 7th March 2018 MCQs of current affairs in PDF Format.

1. MS Tiger is the name of ________ .
(A) Software for creating graphics
(B) Container Vessel
(C) Navy Ship
(D) None of the above.

2. Pakistan India  new Exchange Proposal is regarding____.
(A) exchange of goods via Wagha Border
(B) exchange of prisoners above 70 years age and mentally ill persons
(C) Both A & B
(D) None of the above.

3. On 6th March 2018 Upper House Senate of Pakistan adopted a bill regarding _______.
(A) protection of woman rights
(B) protection of human rights
(C) protection of transgender rights
(D) None of the Above..

4. Name the Anchor Person whose apology is not accepted by Supreme Court over comments on Zainab Murderer.
(A) Dr. Shahid Masood
(B) Nazir Laghari
(C) Dr. Aamir Liaqat
(D) None of the above.

5. 132 years old message found in the bottle near beach from which country ?
(A) Australia
(B) Germany
(C) France
(D) All of the above.

6.  On the 132 years old message in  a bottle there were two significant details . Which were these?
(A) Name of the ship Paula
(B) Date 12 June 1886
(C) Name of the captain
(D) Both A & B.

7. Ex Russian Spy was poisoned with what in UK  ?
(A) Anthrax Powder
(B) Injected poison
(C) Nerve Agent
(D) None of the Above.

8. Chicago Based 2018 Pritzker Architecture Prize won by which country architect?
(A) Pakistan
(B) India
(C) Japan
(D) None of the Above.

9. Who is the Sindh Sports Minister ?
(A) Muhammad Bux Khan Mahar
(B) Nisar Ahmed Khoro
(C) Mr Sohail Answer Siyal
(D) All of the Above.

10. SOA stands for _____?
(A) South Korea Olympics Association
(B) Seoul Olympics Associaiton
(C) Sindh Olympic Association
(D) None of the Above

 

Answers to Current Affairs MCQs Quiz 6th March 2018

1. B
2. B
3. C
4. A
5. A
6. D
7. C
8. B
9. A
10.C


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment