Current Affairs MCQs Quiz 8th March 2018 for CSS and other Competitive Exams

Current Affairs MCQs Quiz 8March 2018 for the preparation of FPSC Current Affairs for CSS , PMS, PCS and other exams & Interview. Here are the today's important MCQs Quiz on specially development projects under CPEC Napsha Oil and Gas Processing Project . This mcqs set also include International Affairs MCQs set . You can also download 8th March 2018 MCQs of current affairs in PDF Format.

1. Shahid Khaqan Abbasi has nominated  whom Pakistan Ambassador to US.
(A) Ali Jahangir Siddiqui
(B) Aizaz Chaudary
(C) Maleeha Lodhi
(D) None of the above.

2. Nashpa Oil and Gas Processing Facility recently inaugurated by Prime Minister Shahid Khaqan Abbasi in March 2018 situated in which district of Pakistan.
(A) Kalat (Balochistan)
(B) Karak ( KPK)
(C) Kolachi (KPK)
(D) None of the above.

3. Nashpa Oil and Gas project will produce how much Liquefied Petroleum Gas on daily basis?
(A) 200 tonnes
(B) 300 tonnes
(C) 400 tonnes
(D) None of the Above..

4. Nashpa Oil and Gas Plant was completed with the cost of ________.
(A) Rs. 20 Billion Rupees
(B) $ 20 Billion Dollars
(C) Rs. 40 Billion Rupees
(D) None of the above.

5. Federal Government has paid to Khyber Pakhtoonkhawa Government as Royalty for oil and gas produced from the province .
(A) Rs. 40 Billion Rupees
(B) Rs. 42 Billion Rupees
(C) Rs. 44 Billion Rupees
(D) All of the above.

6. Oil and Gas Development Company Limited (OGDCL) will get  how much annual income of from Nashpa Oil and Gas Plant.
(A) Rs. 60 Billion Rupees
(B) Rs. 66 Billion Rupees
(C) Rs. 70 Billion Rupees
(D) None of the Above..

7. MML stands for in term of Political Party in Pakistan .
(A) Muthada Milli Party
(B) Milli Muslim League
(C) Muthada Majlis League
(D) None of the Above.

8. JICA Stands for __________.
(A) Japan International Cooperation Agency
(B) Jica International Cooperation Agency
(C) Japan International Coordination Agency
(D) None of the Above.

9. OOSC Stands for what  .
(A) Object Oriented School Cooperation
(B) Out of School Children
(C) Object Of School Children
(D) None of the Above.

10. Never Agents are rearly used for what?
(A)  For Assassinations
(B)  in ware against opponents
(C) in Gun Power
(D) None of the Above

11. Name the Muslim country in which Universities ban Niqab over Fundamentalism fear .
(A) Malaysia
(B) Indonesia
(C) Bangladesh
(D) None of the Above.

Answers to Current Affairs MCQs Quiz 8th March 2018

1. A
2. B
3. C
4. A
5. B
6. A
7. B
8. A
9. B
10.A
11.B


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment