Current Affairs MCQs Questions 3rd May 2018 with Answers for Competitive Exmas

Current Affairs Multiple Choice Questions MCQs 3rd May 2018. This MCQs set covers Current Affairs on Pakistan Affairs, Intentional Affairs and other important events held on 3rd May 2018.This mcqs set on Current Affairs 2018 will be helpful for the preparation of Current Affairs CSS , Banking Exams, PMS, PCS, FPSC Patrol Officer and other exams & Interview.

1. Name the Plane which last take off from Benazir Bhutto International Airport to Birmingham on 3rd May 2018?
(A) PK 791 PIA
(B) SA 791 Shaheen Air
(C) SA 791 Serene Air
(D) None of the above.

2. 7th Dawn Food and Agriculture Expo held in which city of Pakistan ?
(A) Karachi
(B) Islamabad
(C) Lahore
(D) None of the above..

3. Who is the chairman of National Commission for Human Right ( NCHR) ?
(A) Chaudary Shafique
(B) Retired Justice Ali Nawaz Chohan
(C) Fazila Aliani
(D) None of the Above..

4. Who is the Federal Minister for Human Rights of Pakistan?
(A) Barrister Ibrahim
(B) Barrister Usman Ibrahim
(C) Fazal Chaudary
(D) None of the above.

5. How many people were placed on Exit Control List on 3rd May 2018 in a Federal Cabinet Meeting ?
(A) 300
(B) 600
(C) 235
(D) None of the Above.

6. Name the ailing Indian Citizen who is handed over to Indian Border Security Force on Humanitarian Grounds on 3rd May 2018?
(A) Ajay Kumar
(B) Jatindera
(C) Darhmindera
(D) None of the Above..

7. Quaid-e-Azam University Islamabad Physics Department Named after by the National Assembly of Pakistan?
(A) Jabir Bin Hayan
(B) Mansoor Al Khazini
(C) Ibne Yunus
(D) None of the Above.

8. Who was Madiha Gohar founder of Ajoka Theater?
(A) Artist
(B) Athlete
(C) Cricket Player
(D) None of the Above.

9. Who is the Inspector General of Police IGP Islamabad?
(A) Dr. Kaleem Imam
(B) Dr. Sultan Azam
(C) Shoaib Saddal
(D) None of te Above.

10. Name the Pakistani Girl honored by US State Department  in recognition of their efforts to promote positive Social Change in their Countries ?
(A) Dania Hassan
(B) Rania Hassan
(C) Amina Khan
(D) None of the Above

11. Which Country helped the Saudi Government to destroy Houthi Missiles?
(A) USA
(B) UK
(C) Pakistan
(D) None of the Above.

12. Name the widow of Noble Laureate who is willing to die at Home in protest against 8 years House Arrest?
(A) Liao Yowu
(B) Liu Xiabio
(C) Liao Xiabio
(D) None of te Above.

 

 

Answers to Current Affairs MCQs Quiz 3rd May 2018

1. A
2. C
3. A
4. B
5. B
6. B
7. B
8. B
9. B
10. A
11. A
12. B


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment